Stelling
"180 is overdreven, maar we kunnen veel langer doorwerken dan we denken."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Spierpijn door je werk?
Arbeidsomstandigheden

Spierpijn door je werk?

Fysiek zwaar werk? Dat bestaat toch niet meer? Bijna drie miljoen werknemers lachen om die eerste reactie als ze vertellen over hun beroep. Ondanks de robotisering merken zij aan het eind van bijna elke werkdag nog hoe veel kracht ze moeten gebruiken om de dagelijkse boterham te verdienen. Word je daar oud mee, is dan de volgende vraag. En hoe kan je daarmee doorwerken?

Bijna drie miljoen werknemers moeten regelmatig kracht zetten, vaak herhalende bewegingen maken of in ongunstige houdingen werken. Niet alleen in de (weg- en water)bouw, ook in de verpleging enverzorging tillen veel mensen zich dagelijks bijna een ongeluk.

Lichamelijke klachten

Zonder maatregelen tegen fysiek te belastend werk is de kans op lichamelijke klachten groot. Toch worden er nog lang niet altijd maatregelen getroffen. Eén op de zeven werknemers geeft aan dat er (aanvullende) maatregelen tegen fysiek belastend werk nodig zijn. Dat zijn ruim een miljoen werknemers, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA 2014) van TNO en CBS.

Ziekteverzuim

Werkgevers die niet genoeg doen tegen fysieke overbelasting, zien dat terug in hun ziekteverzuimcijfers. Van alle aan het werk gerelateerde verzuimdagen is 38% te wijten aan klachten aan het bewegingsapparaat; 30% was te wijten aan fysiek belastend werk (NEA, 2013). Op jaarbasis betekent dit 800 miljoen euro aan kosten door loondoorbetaling van extra verzuimdagen door beroepsziekten door fysieke belasting (NEA 2013).

5 fysieke ‘uitdagingen’

De noodzaak om ‘iets’ te doen aan fysiek zwaar of belastend werk is er dus nog altijd. Maar wat kunnen goede, zorgzame werkgevers doen? In de whitepaper ‘Fysieke problemen op het werk’ schetst zorgverzekeraar VGZ vijf manieren om fysieke problemen blijvend aan te pakken. Ook krijgt u acht praktijktips van leidinggevenden om verzuim door fysieke oorzaken blijvend de nek om te draaien. Zodat u langer kunt blijven genieten van uw medewerkers, en zij van hun werk.

Klik hier om de whitepaper gratis te downloaden.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws, Whitepaper
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid