Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsrelaties Strategie ontwikkelen!?
Arbeidsrelaties

Strategie ontwikkelen!?

Graag zou ik een opleiding doen tot strategisch contentmanager. Niet omdat ik momenteel zo’n functie ambieer, hoor. Ik geniet van mijn functie van hoofdredacteur. Ook al zit ik allang niet meer in een aparte kamer met een secretaresse voor de deur een blad te bedenken.

Door het veranderde medialandschap en de nieuwe wensen van u als HR-consument ben ik naast autonoom bladenmaker, tegenwoordig ook contentmanager van bladen, specials en diverse websites, inhoudelijk verantwoordelijk voor congressen en denk ik mee over boektitels die u aanspreken. Ik doe dat met veel plezier.

Maar mocht ik ooit een nieuwe baan willen, dan zou dat best zoiets als strategisch contentmanager kunnen zijn. En in mijn huidige functie en bij mijn huidige werkgever zou ik van zo’n opleiding ook groeien.

Duurzame terugverdientijd
Mijn werkgever – zo schat ik in – heeft er momenteel niet heel veel aan mij die opleiding te verschaffen. De dingen die ik doe, doe ik goed en hij heeft momenteel geen behoefte aan een breed scala aan nieuwe competenties. Hij is natuurlijk niet de enige werkgever die nu scherp kijkt naar de opleidingen. Hij wil natuurlijk heus wel dat ik duurzaam inzetbaar ben, maar hij wil bovenal – zeker met de huidige tegenwind – geen opleidingen betalen waarvan ik niet kan voorrekenen in hoeveel tijd ik die voor hem terugverdien met mijn nieuwe competenties. En dat is lastig. De opleiding kost een paar duizend euro.

Wat ik wel kan doen natuurlijk, is berekenen wat het mij persoonlijk gaat opleveren in de toekomst. Een loonsverhoging? Een promotie? Een nóg mooiere nieuwe baan later? Als die business case houdbaar blijkt, investeer ik dan in mezelf?

Speciaal voor aarzelende beslissers
Speciaal voor werkgevers die ook zo aarzelen over die nieuwe opleiding die een ervaren talent heeft aangevraagd, is er de workshop “Waarom investeren in Duurzame Inzetbaarheid loont!” tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid op 17 juni. Met het Beslismodel Inzetbaarheid, een model gebaseerd op de theorie van Sustainable Business Modeling, ziet u welke interventies positief bijdragen aan uw strategische doelstelling(en) en hoeveel u kunt besparen door het verbeteren van de inzetbaarheid van uw medewerkers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het gebruik van dit model geïllustreerd.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
 Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Blog, Competentiemanagement, Gezond ondernemen, Langer werken, Leiderschap, Talentontwikkeling, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid