Stelling
"Het kantoor van binnenkort is een ontmoetingsplek, geen werkplek."
47
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Talent begint echt bij de mens zelf …
Langer werken

Talent begint echt bij de mens zelf …

Jonge talenten worden gemotiveerd

Wij kunnen het meestal beter vinden met onze werkgever dan werknemers in de meeste andere Europese landen. Vooral over talentmanagement en carrièreontwikkeling zijn we beter te spreken dan elders in Europa. Dat blijkt uit het onderzoek ‘The Evolution of Work’ van het ADP Research Institute. Natuurlijk blijven er ook hier nog wel wat verbeterpunten.

Volgens de onderzoekers komen meningen van werknemers en werkgevers in Nederland relatief vaak overeen. Ook zijn werknemers hier positiever en hebben ze vaker het idee dat aan hun verwachtingen wordt voldaan. Nederlandse werknemers voelen zich nuttiger op hun werk dan de meeste collega’s in Europa. Zo voelt minder dan een kwart van de Fransen zich nuttig, tegenover de helft in Nederland. Duitsers doen het op dat vlak met 56 procent iets beter.

Rollen omgedraaid

Nu de economie in heel Europa aantrekt en goed personeel schaarser wordt, zijn de werknemers meer geneigd om naar hun eigen belangen op de kortere termijn te kijken. De werkgevers kijken bij een krappere arbeidsmarkt meer naar de sociale cohesie in het bedrijf, het ‘wij’ gevoel. Deze kloof in mentaliteit is steeds vaker bepalend in de keuze van werknemers om bij een bedrijf te blijven werken, stellen de onderzoekers.

Kloof bij talentmanagement

Vooral bij talentmanagement is de kloof tussen de houding van de werkgever en de mening van de werknemer groot. Minder dan de helft van de werknemers (38%) geeft zijn werkgever een goede beoordeling op het gebied van talentmanagement, waaronder performance management. Van de Europese werkgevers zelf denkt 65 procent dat hij hierop goed presteert.

Nederlanders positiever

Over talentmanagement denken de Nederlandse werknemers positiever dan hun collega’s in andere Europese landen. In andere landen zijn de medewerkers vaak sceptisch of er wel een duidelijk pad is voor hun ontwikkeling binnen het bedrijf, en over de vraag of ze beloond worden voor het ontwikkelen van hun vaardigheden. In Nederland en in Duitsland zijn medewerkers duidelijk optimistischer over mogelijkheden voor hun carrièreontwikkeling.

Wat zijn jouw sterke punten?

HR en managers zouden een eerste stap richting betere motivatie kunnen zetten als ze zouden focussen op de positieve kenmerken en sterke punten van de individuele medewerker en hoe deze medewerker bijdraagt aan het team, in plaats van zich vooral te richten op algemene, kille productiviteitsbenchmarks die een persoonlijke aanpak van talentmanagement in de weg staan, aldus de onderzoekers.

Hoe zie jij je succes?

De werkgever kan zijn mensen een sterker gevoel geven van individuele aandacht en verbondenheid door ze vragen wat zij zelf zien als hun sterke punten waarmee ze succesvol kunnen zijn. Ook is het voor het talentmanagement en het behoud van medewerkers belangrijk om te vragen naar persoonlijke ambities en deze niet alleen te bespreken in de context van het eigen bedrijf, maar deze ook af te zetten tegen de bredere carrièretrends in de branche.

Meer informatie?

Medewerkers zelf beter inzetbaar laten worden is een hele puzzel. Wat werkt bij de een, raakt bij de ander kant noch wal. Tijdens Inzet op Maat – hét vakevent over duurzame inzetbaarheid dit jaar ‑ kunt u daarom uit 30 (!) keuzesessies het gereedschap kiezen dat het beste past bij de mensen in uw organisatie. Lees het hele programma!

(Bronnen: ANP, ADP, PW.)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid