Stelling
"Nog liever een flutbaan dan te vroeg met pensioen gaan."
14
58
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Talent werkt graag bij u aan zichzelf
Anders werken

Talent werkt graag bij u aan zichzelf

Werkgevers in Nederland zoeken vooral hoogopgeleid en flexibel inzetbaar personeel. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad. Waar bedrijven graag flexibiliteit willen, hebben werknemers juist behoefte aan zekerheid. Bedrijfsorganisaties die nieuwe zekerheden bieden, slagen er het beste in om die kloof te overbruggen.

Hoogopgeleiden zijn vooral nodig in de dienstensector. Met name in sales, techniek en ICT hebben talenten goede kansen. Volgens de onderzoekers van Randstad zijn dat mensen die zijn te omschrijven als carrière- en resultaatgericht, zakelijk en nieuwsgierig. Ze stellen specifieke eisen aan hun werkgever. Salaris en werksfeer zijn daarbij de belangrijkste factoren, maar inhoud, uitdaging in het werk en ontwikkelingsmogelijkheden spelen een belangrijke rol, zo blijkt uit onderzoeken van Randstad. “Het ontwikkelen van medewerkers, zowel de vaste als flexibele krachten, is essentieel om talenten te kunnen aantrekken en behouden.”, aldus Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad.

Behoefte aan nieuwe zekerheden
“Werknemers hebben behoefte aan zekerheden, maar bedrijven streven meer naar flexibiliteit. Om het juiste personeel aan te trekken, moeten werkgevers nieuwe zekerheden aanbieden, los van de vorm van het arbeidscontract,” aldus Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad. Een ‘zekerheid’ die een werkgever bijvoorbeeld kan geven, is de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ten Hoonte: “Daarmee groeit de waarde van de werknemer, en dat is precies wat medewerkers nodig hebben in een flexibele arbeidsmarkt. Met voldoende ervaring en bagage worden ze beter inzetbaar en kunnen ze makkelijker overstappen naar een volgende baan. Dit past in het nieuwe ‘loopbaandenken’, dat draait om werkzekerheid in plaats van baanzekerheid.”

Meer informatie
In de >> PW De Gids Vakbase >> vindt u diverse whitepapers over talentmanagement, waaronder ‘Talentassessment volgens de assessmentcentermethode’.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid