Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt Talenten binden doe je met vertrouwen
Arbeidsmarkt

Talenten binden doe je met vertrouwen

Great Place To Work Nederland heeft bekendgemaakt bij welke bedrijven je het beste kunt werken. Voor het tweede jaar op rij bleek softwareproducent SAS de Best Workplace van Nederland bij de grote en multinationale ondernemingen. Onder de kleine ondernemingen was een nieuwkomer de beste: chocolademaker Tony’s Chocolonely. Vertrouwen blijkt een belangrijk punt voor wie werknemers aan zich wil binden.

Dit jaar deden 112 organisaties mee aan het onderzoek van Great Place to Work (GPTW) Nederland, deze organisaties vertegenwoordigen samen ruim 25.000 respondenten. Ook onder de middelgrote ondernemingen blijven de kaarten geschud: management development-specialist ORMIT bleek voor het tweede jaar op rij de beste. Van de 112 organisaties die dit jaar meededen aan de lijst van Best Workplaces hebben de 47 hoogst scorende organisaties de lijst gehaald. Alle organisaties op de lijst mogen zich een jaar lang een Great Workplace noemen. Ofwel een organisatie waarin je vertrouwen hebt in het management, trots bent op je baan en plezier hebt met collega’s.

Trots en Eerlijkheid
De lijst wordt bepaald op basis van de uitkomsten van het medewerkerperceptieonderzoek bestaande uit 58 stellingen en twee open vragen. De vragenlijst is gebaseerd op het Great Place to Work Model bestaande uit de dimensies geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Daarnaast wordt er een evaluatie van het werkgeverbeleid uitgevoerd. Een combinatie die uniek is in de branche van medewerkersonderzoek. Opvallend is dat de scores van de Top 5 van de lijst voor het tweede jaar op rij op alle dimensies zijn gestegen, waarbij we de grootste stijgingen zien op het gebied van Trots en Eerlijkheid.

Vertrouwen als cultuur
Net als vorig jaar behaalde SAS Nederland de eerste plaats in de categorie grote en multinationale ondernemingen. Erik van Riet, directeur GPTW Nederland: “SAS neemt al voor het zevende jaar deel aan ons onderzoek en heeft in die jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt als organisatie. Zij hebben een sterke cultuur van vertrouwen opgebouwd en dienen daarmee als inspiratie voor organisaties binnen en buiten Nederland. De organisatie heeft met recht voor het tweede jaar op rij de toppositie op de lijst behaald.” Microsoft heeft, net als vorig jaar, de tweede plaats behaald. De farmaceut Novo Nordisk steeg twee plaatsen en werd derde in deze categorie.

Belangrijke nieuwkomers
Ook ORMIT, de nummer 1 in de categorie middelgrote ondernemingen, neemt al jaren deel aan het onderzoek van GPTW. Voor het tweede jaar op rij weet de management development specialist in deze categorie de toppositie in de wacht te slepen. De tweede plek werd behaald door nieuwkomer ICM Opleidingen & trainingen. Incentro eindigde in deze categorie op de derde plek. In de categorie kleine en startende ondernemingen zien we een nieuwkomer op nummer één, Tony’s Chocolonely. De organisatie, die zich inzet voor 100% slaafvrije chocolade, deed dit jaar voor het eerst mee aan het Best Workplaces onderzoek. De tweede en derde plek in deze categorie worden, net als vorig jaar, ingenomen door Het PR Bureau en Young Colfield.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Competentiemanagement, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid