Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Talenten zijn geen 13-in-een-dozijn
Anders werken

Talenten zijn geen 13-in-een-dozijn

Een op de vijf organisaties denkt dat het effectiever is om talent van buiten de organisatie te halen dan het intern op te kweken. Maar slechts iets meer dan de helft lukt het om extern talent aan te trekken. Dat blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group onder 188 HR-professionals.

Talent binnenhalen (en houden) verloopt bij 45 procent van de organisaties niet succesvol. Daarnaast houdt 44 procent geen rekening met persoonlijke behoeftes van medewerkers in de talentmanagement-programma’s. Jeroen van Duijvenbode, Director Consulting van Hay Group, zegt dat talent veel verder gaat dan competenties alleen. “De klik met de organisatiecultuur is minstens zo belangrijk om op de langere termijn succesvol te zijn. De dialoog met medewerkers over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk is van groot belang. Een standaard aanpak werkt niet meer, want iedere medewerker en elke generatie heeft unieke behoeften.”

Iets meer dan de helft van de HR professionals (57%) voert actief dialoog met medewerkers, namens haar organisatie, over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk. In de ideale situatie besteedt een op de drie HR Professionals daar 20 tot 40 procent van hun tijd aan, stelt Hay Group.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsvoorwaarden, Implementatie, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid