Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
9
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Competentiemanagement Talentmanagement is onvoldoende
Competentiemanagement

Talentmanagement is onvoldoende

Van een gebrek aan loopbaanperspectief tot voldoende talentmanagement. Wat heeft 2015 te bieden op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Duidelijk is dat er nog werk aan de winkel is. ‘Werknemers zijn een essentieel onderdeel geworden van merken.’

PW De Gids zette een aantal HR Trends voor het komend jaar op een rijtje. Daaruit blijkt onder meer dat ook komend jaar de medewerker een duidelijk perspectief mist voor zijn loopbaan.

Talentmanagement
Uit een benchmark van Raet blijkt dat een grote groep werknemers niet onder de indruk is van de inspanningen die HRM levert om hun talenten te managen. Slechts 56 procent heeft een duidelijk beeld van het loopbaanperspectief bij de huidige werkgever. Slechts 18 procent vindt dat HR zicht heeft op zijn talenten. Desondanks verwacht 80 procent van de medewerkers de komende twee jaar bij de huidige werkgever te blijven. 78 procent wil wel zelf de regie voeren over een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Ontwikkelbereidheid
Overigens zijn niet alleen de werknemers ontevreden over talentmanagement. 65 procent van de bestuurders geeft de resultaten op het gebied van talentmanagement het rapportcijfer 6 of lager. Maar anders dan de medewerkers, geeft het merendeel van de bestuurders HRM hier niet de schuld van. 28 procent vindt dat de ontwikkelbereidheid van werknemers nogal te wensen overlaat.

People management
Daarnaast steekt een groot deel van de ondervraagde bestuurders de hand in eigen boezem: 57 procent geeft aan te weinig tijd en prioriteit aan talentmanagement te geven. En ook lijnmanagers laten volgens de bestuurders steken vallen: 41 procent noemt de kwaliteit van people management in de lijn als verbeterpunt. Een ander punt waar HR een steeds grotere rol in moet vervullen, is het op de kaart zetten van de organisatie als merk, zo stelt de Boston Consulting Group (BCG).

“Branding was ooit voornamelijk gericht op producten”, zegt Antonella Mei-Pochtler, senior partner bij BCG en auteur van het rapport One Branding: Uniting the Employer, Corporate, and Product Experience. Werknemers zijn nu een essentieel onderdeel geworden van merken. Mei-Pochtler: “De manier waarop mensen merken ervaren, wordt nu grotendeels bepaald door de mensen in de frontlinie die dagelijks contact hebben met klanten. Klanten die steeds hogere verwachtingen hebben. Werknemers zijn in feite de ambassadeurs van je merk geworden.”

Competenties
Mei-Pochtler vindt dat er drie belangrijke vragen moeten worden gesteld: welke competenties hebben we nodig, waar kunnen we ze vinden en hoe kunnen we ze samenbrengen? “Volgens mij moet HR vaststellen wat nodig is. HR heeft de nauwste band met de bedrijfscultuur, strategische personeelsplanning en recruitment. Marketing op zijn beurt is in staat om onderzoeksresultaten over de externe perceptie van het merk op cor-recte wijze te interpreteren. Daarom moeten HR én marketing allebei betrokken worden. Wat belangrijk is, is de manier waarop iedereen samenwerkt. Branding floreert door goede integratie van alle disciplines.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , ,
Categorie : Competentiemanagement, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid