Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Te druk bezig? Je doet het verkeerde werk…
Anders werken

Te druk bezig? Je doet het verkeerde werk…

De lengte van de files nemen af, de Tweede Kamer is al op reces en de Tour de France rijdt: het is weer zomertijd. Langzamerhand hoor ik ook steeds vaker collega’s zuchten en steunen dat ze nog zoveel moeten doen voor ze op vakantie mogen. Is dat echt zo, vraagt Marleen Kukler zich af op HR-Base, of is het een teken dat je eigenlijk het verkeerde werk doet?

De stress van op vakantie gaan blijft elk jaar toch een bijzonder fenomeen. Vaak ook omdat de meeste van die collega’s ook bij terugkomst verzuchten dat ze nu weer zoveel moeten oppakken en wegwerken. De vraag is natuurlijk of het gewoon stoer gedrag is, of dat mensen niet goed kunnen plannen.

Te druk om het erover te hebben

Eigenlijk denk ik wel eens dat mensen bang zijn om te zeggen dat ze het niet druk hebben: dan tel je niet mee. Je kunt wat mij betreft net zo goed zeggen, dat als je het zo druk hebt dat je erover kunt zuchten je het nog niet druk genoeg hebt.

Te druk: weg creativiteit

Een mooie eye opener is dat je voor creativiteit en innovatief vermogen juist rust in je hoofd moet hebben. Anders blijf je maar bezig als een hamstertje in een tredmolen: hard rennen en niet vooruit komen. Nog erger is om efficiënt te worden in het verplaatsen van stapels werk: hoe beter je er in wordt, hoe beter anderen je weten te vinden om ook hun stapels te verplaatsen. Vaak leidt dat niet tot interessanter werk. Interessant werk vraagt vaak om creativiteit. Het is werk waar je je hersens mee uitdaagt en waarbij je niet teveel kunt vertrouwen op je ervaring of je routing.

Niet harder, slimmer werken

Het is zoals ik iemand ooit hoorde zeggen: je hebt het nog niet druk genoeg als je het kunt oplossen door harder te werken. Pas als je slimmer moet gaan werken, dan heb je het voor elkaar. En dan heb je ook de sleutel naar interessanter werk.

Welk werk wil je?

Het is een vraag die veel gesteld wordt: wat wil je zijn, hoe wil je herkend worden. Als je goed zicht hebt op welke kwaliteiten van je zelf je wilt gebruiken, dan weet je ook welk werk je naar je toe moet trekken en welk werk je juist moet afstoten, delegeren, teruggeven aan de eigenaar en dergelijke. Op die manier kun je ook je werkdruk managen. Door te blijven bedenken waar je toegevoegde waarde zit, houd je zicht op het kunnen gebruiken van je creativiteit. En als jouw eigen wens en mogelijkheden zit in het verschuiven van stapels werk, dan moet je daar lekker van genieten.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Blog, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid