Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
32
6
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Thuiswerken op een hotelkamer!?
Anders werken

Thuiswerken op een hotelkamer!?

Thuis werken te gehorig of rumoerig? Teveel last van borende buren, bellende partners, jengelende kinderen en buurvrouwen (of mannen)? Komt er maar geen eind aan dat werk als je het thuis doet? Boek een hotelkamer en ga daar werken!

Platforms als VoorDeThuiswerkers.nl en MEOW (My Extraordinary Workspace), die vraag en aanbod bij elkaar brengen, zien de behoefte aan een alternatieve werkplek stevig toenemen nu het verplichte thuiswerken doorzet. Veel hotelkamers zijn extra goedkoop te boeken door de coronacrisis. Sinds 1 oktober steeg de vraag naar een hotelkamer voor het werk op VoorDeThuiswerkers met niet minder dan 700 procent.

Thuiswerken is een aparte uitdaging

Per week krijgt het platform een paar honderd boekingen. Mede-inititatiefnemer Olivier Kruger weet wel waarom. ‘Met spelende kinderen en bellende partners is het soms een flinke uitdaging om thuis te werken. Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer thuiswerkers zoeken naar een rustige, coronaproof omgeving om ongestoord te werken.’

Betere scheiding tussen werk en privé

De hotelkamers zorgen er volgens het platform voor dat mensen geconcentreerder kunnen werken dan thuis, en dat er een betere scheiding tussen werk en privé ontstaat. ‘Daarbij biedt het werken in hotels ook andere voordelen, zoals het gebruik van faciliteiten als roomservice, sauna, zwembad en gym.’

Verwenmoment

Ook MEOW, dat in Nederland actief is in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht en zich richt op de meer exclusievere 4- en 5-sterrenhotels, ziet veel boekingen voor hotelkamers en ook vergaderruimtes. Een hotel kan thuiswerkers volgens MEOW een veilige en flexibele werkplek bieden. ‘Daarbij kan een dagje in een hotel werken ook een verwenmoment zijn. Het is ook een leuke mogelijkheid om verschillende hotels uit te proberen’, zegt Laura Vulto van MEOW.

Straks: werken in de lobby

Wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, biedt het platform ook werkplekken in de openbare ruimtes van het hotel aan voor 15 euro per dag. Gebruikers van de MEOW-app boeken gemiddeld twee keer per week een werkplek. Wie voor het eerst een werkkamer boeken doet dat volgens MEOW daarna vaak snel weer. Naast de Nederlandse steden is MEOW actief in Londen en binnenkort ook in New York en San Francisco. Het geeft een nieuwe invulling aan het opkomende begrip WFA (work from anywhere).

Grote ketens bieden ook ‘werkkamers’

Bij hotelgroep Accor, met 34 aangesloten hotelmerken zoals Swissôtel, Novotel en Ibis, kunnen thuiswerkers ook een hotelkamer boeken om in te werken. De hotelgroep meldt op basis van onderzoek onder 3185 Nederlanders dat ruim 87 procent hinder ondervindt bij het thuiswerken. Onder meer omdat privé en zakelijk door elkaar lopen of doordat partners of huisgenoten overlast veroorzaken.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid