Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt Topprofessionals moeten vooral resultaat- en doelgericht werken
Arbeidsmarkt

Topprofessionals moeten vooral resultaat- en doelgericht werken

Wie intern tot de top wil behoren, moet vooral goed zijn in resultaat- en doelgericht werken. De helft van de HR-managers noemt dat als de belangrijkste capaciteiten voor professionals om het etiket topperformer te krijgen.

Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van OfficeTeam in België, gespecialiseerd in tijdelijke administratieve functies. De onderzoekers keken naar de manier waarop HR-managers topperformers omschrijven en welke initiatieven ze nemen om topkandidaten verder te ontwikkelen.

Communicatief en interpersoonlijk
Resultaat- en doelgericht werken staat dus bovenaan in de top drie belangrijkste capaciteiten met 49 procent. Meer dan vier op tien (43 procent) van de Belgische HR-managers vindt daarna sterke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden de meest belangrijke capaciteit voor een topprofessional. Ook kunnen werken in veel verschillende werkomgevingen wordt genoemd als belangrijke vaardigheid.

Training en promotie

De overgrote meerderheid van bedrijven (97 procent) geeft aan initiatieven te nemen om topperformers te ontwikkelen binnen het bedrijf. Welke initiatieven? Het aanleren van nieuwe vaardigheden door middel van trainingsprogramma’s staat met 64 procent ver bovenaan. De belangrijkste manier om professionals binnen het bedrijf verder te laten groeien is door ze mogelijkheden te bieden voor promotie. Dat wordt door meer dan eenderde (36 procent) aangehaald als een manier om professionals verder te laten ontwikkelen.

Mentor/coach
Daarnaast stelt 34 procent dat het roteren tussen verschillende departementen medewerkers zal helpen uitgroeien tot topperformers, gevolgd door het toewijzen van een mentor/carrièrecoach (30 procent), toegenomen verantwoordelijkheden (28 procent) en internationale detachering (15 procent).Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Langer doorwerken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid