Stelling
"Een algemene opleidingenpot is een moderne aflaat."
7
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Vier checks voor een duurzame opleiding
Achtergrond

Vier checks voor een duurzame opleiding

Stel, een werknemer vraagt u een aanvullende training te betalen. Het is echt nodig, want dan kan hij zijn werk beter doen, en ook meer werk bij u doen. Maar hoe weet u of die cursus echt bijdraagt aan de ontwikkeling van uw bedrijf? En dat de werknemer niet eigenlijk vraagt om een training, waarmee hij makkelijker elders – buiten uw bedrijf – aan de slag kan?

HR-managers die met dergelijke beslissingen worden geconfronteerd kunnen het voorbeeld volgen van Peter DeVries, hoofd bedrijfsvoering bij Destiny Solutions. DeVries vraagt werknemers die met deze vraag bij hem komen een kort voorstel op papier te zetten, waarin ze de volgende vragen beantwoorden:

  • In hoeverre is deze training van invloed op je huidige baan/rol?
  • Maakt deze training deel uit van een groter leerdoel (zoals een certificering of graad)?
  • Kun je beschrijven op welke manier je de waarde van het instituut dat de training/ cursus aanbiedt hebt onderzocht, waardoor je zeker weet dat de inhoud ervan zinvol en kosteneffectief is?
  • Zou je een samenvatting van de leerpunten die je uit de training hebt gehaald, willen overdragen aan je collega’s?

Gaan voor duurzame resultaten
Deze pragmatische aanpak zorgt ervoor dat de werknemer in kwestie niet zomaar om het even welke training volgt, maar alleen die training of cursus die werkelijk van waarde is voor hem en bijdraagt aan zijn loopbaan. En hopelijk dus ook aan het bedrijf. Volgens DeVries kennen cursussen die direct bijdragen aan het bedrijf, onafhankelijk van de trainingsvraag, twee praktische eindresultaten:
1. De training koppelt werkervaring aan best practices of formele methodologie. Hierdoor kan de werknemer hetgeen waaraan hij werkt matchen met dat wat hij zou moeten doen, gebaseerd op een nieuwe hoeveelheid kennis.
2. De werknemer kan bij zijn terugkeer bij het bedrijf een van de drie volgende resultaten laten zien:
a. Dit zijn de nieuwe vaardigheden die ik heb geleerd;
b. Ik heb onze werkwijze gevalideerd;
c. We moeten onze aanpak nodig wijzigen.
De antwoorden op deze drie vragen kunnen ongelofelijk waardevol zijn voor een organisatie, stelt DeVries.

Meer informatie
Wilt u al die losse trainingen en opleidingen liever inbedden in een goed strategisch plan? Een goed beginpunt is de whitepaper Strategische personeelsplanning (>> PW De Gids Vakbase).Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Langer werken, Opleiden en ontwikkelen, Pensioen, Politieke besluitvorming, Talentontwikkeling, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid