Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
37
17
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Vijf gouden tips voor meer bevlogenheid
Blog

Vijf gouden tips voor meer bevlogenheid

De afgelopen weken heb ik een aantal bevlogen mensen ontmoet. Een franchisenemer van de Hema, mijn tandarts maar ook Cool Blue, waar ik via internet een stofzuiger heb gekocht. Ik heb oprecht genoten van hun betrokkenheid, enthousiasme en energie. Wat zorgt ervoor dat deze mensen zo bevlogen met hun werk bezig zijn, of op zijn minst zo overkomen?

De franchiser van de Hema houdt op een bijeenkomst een enthousiast verhaal over de betrokkenheid van zijn personeel en geeft aan hoeveel energie hij hierin steekt en hoe belangrijk dit voor hem is. De tandarts stelt mij zeer adequaat op mijn gemak en laat mij merken dat ze weet wat ik ervaar als zij in mijn kies boort. Het is nog steeds niet fijn, maar het helpt me wel.

Cool Blue doet ‘alles voor een glimlach’, en dat lukt ze (bij mij in ieder geval) ook nog, terwijl ik niemand van het bedrijf spreek of te zien krijg. Dat doen ze met persoonlijke sms’jes en mails, originele verpakkingen, en een aantrekkelijke en toegankelijke site.

Hart

Bevlogen medewerkers zijn mensen met hart voor hun vak. Ze houden van hun werk dat goed aansluit bij hun persoonlijke drijfveren. Hun werk geeft hen energie en ze zijn voor hun eigen gevoel van betekenis voor een ander. Bevlogen medewerkers maken meer omzet in commerciële organisaties en zijn zorgzamer in dienstverlenende organisaties. Ze presteren op alle vlakken beter dan niet, of minder bevlogen medewerkers.

Energie

Daarnaast ervaren bevlogen medewerkers meer werkplezier, hebben meer energie en zijn ze minder ziek. Fijn voor deze medewerkers, én voor de bedrijven en organisaties waar deze mensen werkzaam zijn.

Vijf tips voor meer bevlogenheid

Hoe kun je, als medewerker, manager of ondernemer je bevlogenheid vergroten? 5 tips:

  1. Zorg dat je doet wat je leuk vindt! Dit klinkt als een enorme open deur, maar is in de praktijk lastiger dan het nu klinkt. En als je niet weet wat je leuk vindt, of wat bij je past: zorg dat je daar achter komt. Bijvoorbeeld met een persoonlijke drijfverenanalyse, om er achter te komen wat je drijft, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt.
  2. Gun jezelf werk waar je blij van wordt! En denk niet te snel dat dit er (voor jou) niet (meer) inzit.
  3. Durf te dromen, te fantaseren en te wensen en deel dit met anderen. Er is vaak, ook in de eigen organisatie, meer mogelijk dan je denkt.
  4. Zorg mentaal en fysiek goed voor jezelf. Vitale mensen ervaren gemakkelijker meer bevlogenheid in hun werk.
  5. Zoek en organiseer persoonlijke begeleiding zoals bijvoorbeeld loopbaancoaching. Dit versnelt, vergemakkelijkt en veraangenaamt dit soort (persoonlijke) groei- en veranderprocessen.

Steun ons

En de bedrijven en organisaties? Laten die zorgen voor een goede werkomgeving, met voldoende steun, waardering, feedback en ontplooiingsmogelijkheden. Dit zal de bevlogenheid, dus de omzet en de klanttevredenheid zeker en doen groeien. En dan werken we met z’n allen nog lang en vooral gelukkig!

(HR-Base, Sonja Scholts)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Gezonder werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid