Stelling
"Werkgevers hebben gelijk. De cao's gaan teveel over het salaris."
11
36
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Vijf tips om je productiviteit te verbeteren
Gezonder werken

Vijf tips om je productiviteit te verbeteren

planningen en werkdrukte

We willen natuurlijk allemaal zo veel mogelijk werk verrichten in zo weinig mogelijk tijd. Hoe goed je ook je best doet, vaak merk je dat je concentratie net op dat essentiële moment in een dipje zit. Dat komt vaak niet je humeur ten goede, het leidt tot ongewenste spanning en je productiviteit blijft vaak achter bij de doelen die je zelf hebt gesteld. Een geruststelling: het is niet je leeftijd. Danny Bijl geeft op HR-Base vijf tips die ook jou kunnen helpen om je op een gezonde manier beter te laten presteren.

1} Gezond eten!

Door een te gejaagd bestaan heb je snel de neiging voorbij te gaan aan de belangrijke dingen die je totale functioneren beïnvloeden. Een van die zaken is je voedingspatroon. Door te weten wat je eet leer je welke voeding beter bij je leefstijl past, en kan je ongewenste effecten voorkomen. Zeker als productiviteit en concentratie belangrijk zijn in je dagelijkse functioneren is het zinvol om voldoende visolie te nuttigen, bovendien, als je slim bent is het nog lekker ook. Gewoon verstoppen in je dagelijkse maaltijd en je productie gaat met stappen vooruit. Met name ‘vette’ vis die rijk is aan onverzadigde vetzuren bevatten veel Omega 3 vetzuren die een positief effect hebben op je hersenfunctie en dus ook op je productiviteit.

2} Planmatig werken

Een leuke baan, leuke vrienden, een druk sociaal leven. Voor de meesten heel herkenbaar, alleen hoe regel je al je verplichtingen zonder er zelf aan onder door te gaan of stomweg bepaalde afspraken te vergeten. Het maken van een maandplanning helpt absoluut. Maak voor de volgende maand alvast een planning met alle bekende afspreken, maar houdt ook voldoende rekening met elkaar, te veel afspraken in je sociale leven is niet goed, je moet en mag ook tijd voor jezelf nemen. Gewoon even niks doen werkt vaak heel goed.

3} Leer prioriteiten stellen

Hoe verleidelijk het ook is om je Twitter of Instagram te checken aan het begin van je werkdag, het werkt niet motiverend, hoe leuk het misschien ook is. Bepaal voor jezelf wat echt belangrijk is en vergeet daarbij niet om kritisch te zijn naar jezelf toe. Als je de belangrijkste zaken als eerste afhandelt blijft er ook meer tijd over voor de leuke dingen.

4} Verminder het gevoel van drukte

Heb je het altijd druk of ervaar je te veel drukte in je werk of in je privé leven? In veel gevallen is het niet druk maar heb je een andere ‘mindset’ nodig. Druk is namelijk niet positief, betrokken zijn wel. Juist door minder druk te ervaren leer je ook gelukkiger te zijn. En laat dat nou net de sleutel zijn tot een hogere productiviteit.

5} Manage je ad hoc taken

Hoe prettig je het ook ervaart om ad hoc taken te doen, het werkt vaak erg ontregelend. De waardering van jouw mogelijkheid om snel te kunnen schakelen is een ding, als je daardoor ontregelt raakt in je dagelijkse werkzaamheden gaat het plezier snel weg. Durf dus ook nee te zeggen en hou overzicht op de zaken die echt niet kunnen blijven liggen. Weet je al dat je werk vaak ad hoc taken bevat, probeer daar dan standaard tijd voor te reserveren, zo voorkom je dat je klem komt te zitten met de overige taken.

Meer weten?

Inzet op Maat is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en netwerken worden gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben. Afgelopen jaren bezochten ruim 1.000 enthousiaste professionals het event en lieten zich onderdompelen in een reis door duurzame inzetbaarheid. Inzet op Maat brengt u weer up-to-date. Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar! Abonnees van onze ezine over duurzame inzetbaarheid kunnen zelfs GRATIS naar het event. Vermeld de kortingscode DI bij uw aanmelding!Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid