Stelling
"Ik hou werk en privé liever strikt gescheiden."
32
19
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis cases Vitaal vakmanschap ook voor praktijkmensen?
cases

Vitaal vakmanschap ook voor praktijkmensen?

Vakmensen zijn praktijkmensen. Ze zeulen hun hele leven met zware apparaten, werken in onmogelijke hoeken, vaak op hun knieën of boven hun hoofd.  Het zijn geen studiehoofden. Toch moeten ook zij langer doorwerken. Hoe zorg je dat ook deze praktische professionals langer productief, tevreden en betrokken kunnen doorwerken?

Praktisch geschoolde vakmensen hebben vaker te maken met ongunstige arbeidsomstandigheden. Ze doen vaker fysiek zwaar werk, lopen verhoogd risico op arbeidsongevallen, maken meer kans op ziekteverzuim en ze staan vaker bloot aan gevaarlijke stoffen. Ga er maar eens aanstaan om deze mensen langer te laten doorwerken, zodat ze werkend hun pensioen halen.

Veranderingen bijhouden is lastig

TNO heeft het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap ontwikkeld speciaal om mensen te helpen met langer doorwerken. Medewerkers en leidinggevenden wordt gevraagd om ieder op hun eigen manier mee te denken over verduurzaming van de inzetbaarheid. En dat is wel nodig, want juist vakmensen missen vaak nieuwe kennis en vaardigheden die belangrijk zijn geworden door veranderingen in hun werk. Ook neemt de praktisch opgeleide vakman/vrouw minder vaak deel aan activiteiten die duurzame inzetbaarheid kan vergroten. Dus is langer doorwerken juist voor hen nog minder vanzelfsprekend dan bij andere beroepen en functies.

Ook voor praktische mensen

TNO zoekt organisaties die geïnteresseerd zijn in het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap voor praktisch geschoolde medewerkers. Dit Actieprogramma heeft zich inmiddels (meer dan) bewezen voor middelbaar en hoger geschoold personeel in administratieve functies. TNO denkt dat Vitaal Vakmanschap ook voor praktisch geschoolde medewerkers een zeer geschikte methode kan zijn om duurzaam inzetbaar te blijven.

Meedoen?

In een publiek private samenwerking wil TNO het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap ook geschikt maken voor praktisch geschoolde medewerkers. Ze doet dat in samenwerking met twee professionele dienstverleners in de markt: Building Human Talent en Job Result. Bedrijfsorganisaties die hieraan willen meewerken, kunnen contact opnemen met Luuk Engbers van TNO of Elise Burger van re-integratiebedrijf Building Human Talent. Meer informatie over het programma is te vinden in de flyer op de website van kennis- en adviescentrum Volandis.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : cases, Gezonder werken, Nieuws, Tools
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid