Stelling
"Financieel kunt u vaak veel meer dan u denkt."
10
1
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Voel je net zo gelukkig als een topmanager!
Anders werken

Voel je net zo gelukkig als een topmanager!

Ben je op je werk net zo gelukkig als thuis? Grote kans dat het antwoord ‘nee’ is. Uit onderzoek van het HappinessBureau blijkt dat de meeste mensen hun geluksgevoel op het werk een half punt lager waarderen dan privé. Dat is nadelig voor langer, gezonder en dus ook duurzamer doorwerken. Gea Peper geeft op HR-Base wat tips waarmee mensen ook op hun werk wat lekkerder in hun vel kunnen komen.

De enige uitzondering op die werkdip van het geluksgevoel zijn topmanagers: zij geven beide domeinen hetzelfde cijfer. Dat komt waarschijnlijk omdat ze meer autonomie ervaren op het werk, het gevoel hebben dat hun waarden overeenkomen met die van de organisatie en vinden dat ze in staat worden gesteld om resultaten te behalen. Ook kunnen ze zichzelf voldoende ontwikkelen en zijn ze meer bezig met oplossingen dan met problemen.

Gemiste kans

Dat de meeste (midden) managers gemiddeld minder gelukkig zijn op het werk dan thuis, is een gemiste kans. Want hoe kun je het werkgeluk van je team helpen vergroten als je zelf minder gelukkig bent? Overigens denken veel leidinggevenden dat ze dit wel doen, getuige het cijfer 8,2 dat ze zichzelf geven. Medewerkers denken hier duidelijk anders over: zij geven hun manager gemiddeld een 5,6.

7 Tips om het werkgeluk te vergroten

Hoe kunnen managers het werkgeluk van medewerkers vergroten? Lisa Barrington, lid van de Forbes Coaches Council, heeft ruim 200 onderzoeken naar werkgeluk bestudeerd en geeft op basis daarvan 7 tips voor op de werkvloer. Hiermee help je de productiviteit van medewerkers, loyaliteit van klanten én de winst van het bedrijf te verhogen.

  1. Stel transparante en haalbare verwachtingen op, die logisch aansluiten op de visie van de organisatie. Geef medewerkers hierbij het gevoel dat ze richting een doel werken.
  2. Geef medewerkers de juiste middelen en omstandigheden om hun werk te doen.
  3. Zorg ervoor dat medewerkers hun vaardigheden kunnen inzetten op het werk en kunnen doen waar ze goed in zijn.
  4. Geef de ruimte voor autonomie om taken effectief te kunnen volbrengen.
  5. Bouw persoonlijke en zorgzame relaties op met en tussen teamleden.
  6. Bied erkenning en regelmatige en tijdige feedback.
  7. Zorg ervoor dat medewerkers zich voortdurend kunnen ontwikkelen.

Bonustip

Zelf wil ik nog één tip toevoegen aan deze lijst: spreek regelmatig waardering uit voor je medewerkers. Dat is een zeer onderschatte manier om verbinding te maken, respect te tonen en betrokkenheid te vergroten. Op een consequente en regelmatige manier waardering uitspreken is cruciaal. Waardering uitspreken is een simpele stap richting beter leiderschap, waar je vandaag nog mee kunt beginnen. En het mooie is dat niet alleen de ontvanger, maar ook de gever van een compliment er blij van wordt. Een perfecte manier dus op geluk op het werk te verspreiden!

Lees het hele artikel op HR-Base, Gea PeperPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid