Stelling
"Elke ceo moet elk kwartaal verplicht minstens een week meedraaien op de werkvloer."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Waar thuiswerkers warm voor lopen
Anders werken

Waar thuiswerkers warm voor lopen

Klaar met de pingpongtafels en de power naps! Britse thuiswerkers willen andere zaken van hun werkgever. De thuiswerkvergoeding en mindfulnesstrainingen staan bovenaan het verlanglijstje bij de buren aan de linkerkant. En Britse werkgevers zijn niet kinderachtig met de vergoedingen. Meldt hrnews.co.uk. Wat zijn de wensen?

1} thuiswerkvergoeding.

Bovenaan het verlanglijstje staat de thuiswerkvergoeding. Niet zo gek, want er zijn meer dan 69.000 vacatures voor thuiswerkers in de UK. Werkgevers die vragen om thuiswerkers zijn bereid om diep in de buidel te tasten. De vergoedingen kunnen oplopen tot 2.000 pond. Onderdelen van het budget: thuiswerkconsultants, vergoedingen voor een snelle internetverbinding, inclusief telefoonkosten en kantoormeubels voor het thuiskantoor. Sommige techbedrijven laten hun mensen helemaal zelf bepalen waar ze willen werken. Tropische eilanden zijn ook goed.

2} virtuele gymnastieklessen.

Zolang de bedrijfsgym onderin het pand gesloten blijft bezoeken veel mensen virtuele oefenklassen. Met persoonlijke trainers voor dagelijkse workouts, en yogatrainingen.

3} mindfulnesslessen.

Het geestelijk welbevinden gaat veel Britse werkgevers net zozeer aan het hart als lichamelijk fit blijven. Dus bieden ze vergoedingen aan voor allerlei vormen van geestelijke bijstand. Waaronder yoga en meditatiesessies, abonnementen op meditatieapps, trainers en zelfs airpods. Te gebruiken tijdens het dagelijkse rondje hardlopen in de buurt.

4} huisdierverlof.

Vorig jaar zijn meer puppies verkocht in de UK dan ooit. En, sinds een grote brouwerij ermee begon, kan je bij steeds meer werkgevers ‘pawternity leave’ krijgen om te wennen aan je hond. En wederzijds, natuurlijk. Typisch Brits? Bij ongewijzigd avondklokbeleid komen de eerste aanvragen bij ons vanzelf binnen.

5} kinderopvang en ouderschapsverlof.

Onvermijdelijk, als je vaker of permanent thuiswerkt: wat doe je met de kinderen die niet naar school kunnen? Behalve betalen voor opvang elders, geven veel Britse en Amerikaanse bedrijven langer betaald ouderschapsverlof. Van 10 tot 14 weken bij techbedrijven zoals Google. Nice Perk If You Can Get It.

6} baaldagen.

De Engelse uitdrukking is ook hier toch wat mooier: duvet days. Onaangekondigd en zonder opgaaf van reden afwezig zijn staat al in 520 functieomschrijvingen, constateerde hrnews. Het gaat niet af van je vakantiedagen en de baaldagen tellen niet mee als ziektedagen. En het bestaat al enkele jaren. De teccies en financials lopen ook hierbij voorop.

7} gratis taallessen.

Sinds de pandemie is 10 procent van de Britten begonnen met een andere taal leren. Misschien interessanter voor Engelssprekende mensen, wij spreken onze talen meestal wel. Denken we. Dus misschien is ook in ons land wel behoefte aan wat applicatie- of opfriscursusjes Zakenengels, Frans, Spaans of Duits? Of anders een investering in een van de opkomende talen, zoals Chinees en Japans. Verbreed je horizon en je mogelijkheden als de vliegverboden zijn opgeheven.

8} verjaardagstractaties.

Virtuele verjaardagsvierders kunnen in de UK rekenen op veel aan huis bezorgde cadeaus. Dozen vol met chocolade en bloemen. Ook krijgen ze die dag vaak vrij, zonder verrekeningen. Food for thought?Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsvoorwaarden, Het Nieuwe Werken, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid