Stelling
"Wie opziet tegen verandering is niet duurzaam inzetbaar."
16
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Waarom duurzame inzet niet zo eenvoudig is…
Achtergrond

Waarom duurzame inzet niet zo eenvoudig is…

Vergrijzing van het personeelsbestand is een belangrijk ‘issue’ voor een op elke zes werkgevers. Zorgen dat je mensen ‘op niveau’ blijven werken en gezond blijven, terwijl de arbeidskosten stijgen en de arbeidsvoorwaarden veranderen zijn daarbij de randvoorwaarden die duurzame inzet niet eenvoudig maken. Dit blijkt uit onderzoek van The Economist Intelligent Unit (EIU) en Towers Watson onder 480 Europese werkgevers.

“De zorg van Nederlandse bedrijven om de ouder wordende medewerker stijgt. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Nederlandse bedrijven. Op dit moment ziet 1 op de 6 werkgevers dit als een probleem, in 2020 zal dit bij 1 op de 3 een zakelijke prioriteit zijn”, aldus Bart den Hartog, Retirement Solutions Leader Nederland bij Towers Watson. Niet alleen verwacht men dat meer mensen flexibel willen werken. Bijna de helft (43%) van de Nederlandse respondenten verwacht ook dat de bijbehorende aanpassingen in de arbeidsvoorwaarden meer geld gaan kosten. Daarbij noemt 21% van de werkgevers gebrek aan vaardigheden bij het personeel een serieuze bedreiging voor de continuïteit.

Nederland: arbeidsvoorwaarden doen we zelf
Zorgen voor gezond personeel wordt steeds belangrijker in de aanloop naar 2020, denken steeds meer werkgevers. Tegelijk denkt twee van elke drie werkgevers in Nederland (68%) dat de overheid minder zorgkosten voor zijn rekening zal nemen. In andere Europese landen zijn de werkgevers daar positiever over. Den Hartog: “In Europa vindt men het veelal beter om de arbeidsvoorwaarden als pensioen en zorg via de werkgever te regelen. In Nederland vindt 36% dat dit beter door de werknemer zelf kan worden geregeld, dat is bijna twee keer zoveel als in de rest van Europa”.

Vergrijzing heeft grote gevolgen
“Het is overduidelijk dat de ouder wordende arbeidspopulatie vroeg of laat een grote impact zal hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Grote veranderingen kosten tijd en gaan stapsgewijs”, aldus den Hartog. “Het is in ieder geval hoog tijd dat beide partijen een agenda gaan maken voor de nabije toekomst.“

Over het onderzoek
‘Time to start worrying? The implications of an ageing workforce in The Netherlands’ is een onderzoek uitgevoerd door The Economist Intelligence Unit en is gesponsord door Towers Watson. In oktober en november 2013 zijn 480 executives van bedrijven uit 30 verschillende landen onderzocht, waarvan 42 uit Nederland. Het onderzoek richt zich op de toekomst van werk en pensionering in Europa en de gevolgen voor werkgevers, werknemers en de maatschappij.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Implementatie, Langer doorwerken, Langer werken, Uncategorized, Vitaliteit
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid