Stelling
"Financieel kunt u vaak veel meer dan u denkt."
10
1
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wat is het meervoud van lef?
Anders werken

Wat is het meervoud van lef?

Evert Heintz heeft als spreker op de Inspiratiedag voor Duurzame Inzetbaarheid in “De kracht van FLOW” zijn bijna-doodervaring gedeeld met het publiek. Voor wie er niet bij was, deelt Evert die ervaring nu met iedereen op HR-Base. Dat wil zeggen: met iedereen die nieuwsgierig is hoe hij zijn grenzen kan verleggen.

Toen ik 15 meter in een gletsjerspleet viel tijdens het bergklimmen heb ik ervaren dat we als mens veel meer kunnen dan we vaak denken. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als intuïtief is er veel meer mogelijk, mits je jezelf openstelt en in de verantwoordelijke positief durft te stappen.

Hoe zie jij dit?

Tijdens de lezing heb ik mijn bijna doodervaring gedeeld en de link gelegd met De Piramide van Inzicht ®. De basis gaat over verantwoordelijkheid. Ik ben 100 procent zelf verantwoordelijk voor mijn eigen ervaringen. Hiermee bedoel ik niet dat hetgeen je overkomt in het leven jouw eigen verantwoordelijkheid is, maar wel hoe je met je eigen ervaringen omgaat. Je hebt namelijk altijd een keuze op welke manier je met je eigen ervaringen omgaat, hoe vervelend of uitdagend de situatie ook. Alleen al door je hier bewust van te zijn zet je jezelf in de positie dat je een keuze hebt, de verantwoordelijke rol.

Ontwijk de slachtofferrol

Toen ik in Zwitserland na een 15 meter val in de gletsjerspleet op een sneeuwbrug terecht was gekomen die mijn leven heeft gered, heb ik ruim 2 uur gefunctioneerd tussen leven en dood. In die paar uur heb ik heel veel angst ervaren, letterlijk angst om te overleven. Ik had in de slachtoffer rol kunnen gaan zitten door te denken “Dit overkomt mij weer” en me daarmee in de passieve rol zetten. Door de angst die ik ervoer onder ogen te zien vanuit oordeelvrije aandacht (het is zoals het is), en me tegelijkertijd te realiseren dat ik niet de angst ben die ik ervoer, kon ik blijven handelen in plaats van te blokkeren door de emoties die ik voelde. Door mijn angst te accepteren en onder ogen te zien vanuit openheid zette ik mijzelf in de verantwoordelijke positie.

Ga jij achter het stuur zitten?

Door je te realiseren dat de ervaringen die je hebt van jou zijn kun je de keuze maken om er verantwoordelijkheid voor te nemen. Als je bijvoorbeeld onzekerheid ervaart als je met iemand praat, is het een uitdaging om hier verantwoordelijkheid voor te nemen in plaats van de ander de schuld te geven van je eigen onzekerheid. Als de onzekerheid er helemaal mag zijn en je realiseert je dat jij niet die onzekerheid bent, dan kan dat gevoel doorstromen en laat je het los. Op deze manier kom je automatisch bij een diepere laag uit die je vertrouwen kunt noemen of je eigen kracht. Op deze manier zet je jezelf in de verantwoordelijke positie en neem je plaats achter het stuur in plaats van op de achterbank te gaan of blijven zitten. Deze manier van kijken naar je eigen ervaringen en naar anderen vanuit oordeelvrije aandacht (openheid) is een krachtige manier om de flow in je leven en werk te stimuleren. Het vergt wel lef om op deze manier verantwoordelijkheid te nemen, maar het zal je heel veel opleveren.

Een Leven Lang FLOW

Vanuit Insight Adventure inspireert Evert Heintz mens en organisatie om vanuit vitaliteit in het dagelijkse werk te staan. Eind november is zijn fascinerende boek “Een leven lang FLOW” uitgekomen. Het is praktisch en inspirerend gevuld met ervaringsverhalen, waarin je uitgedaagd wordt om het heft in eigen handen te nemen om de flow in je dagelijkse leven en werk te optimaliseren.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Blog, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid