Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wat is een duurzaam inzetbaarheidsbeleid?
Anders werken

Wat is een duurzaam inzetbaarheidsbeleid?

Werken met cijfers en statistieken

In opdracht van Facilicom Group hebben wetenschappers van de Radboud Universiteit onderzocht wat werkgevers en werknemers verstaan onder een integraal duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

Duurzame inzetbaarheid wordt door de geïnterviewden gezien als een multidimensionaal concept dat verwijst naar kenmerken van mensen die hun arbeid aanbieden op de arbeidsmarkt. Een integraal duurzaam-inzetbaarheidsbeleid zou zich moeten richten op behoud en versterking van het fysieke en mentale werkvermogen (workability), de vitaliteit en het loopbaanpotentieel (employability).

Drie vragen

Op basis van een gedeelde langetermijnvisie zouden stakeholders met samenwerkingspartners in dialoog moeten gaan over de volgende vragen:

  1. Hoe creëren we de cultuur, structuur, en systemen die individuen en bedrijven prikkelen én in staat stellen om geld en tijd te investeren in duurzame inzetbaarheid?
  2. Hoe verdelen we de verantwoordelijkheden en kosten voor duurzame inzetbaarheid tussen interne en externe stakeholders, en binnen en tussen organisaties?
  3. Door wie, hoe, in welke mate, en op welk niveau moet een integraal duurzaam inzetbaarheidsbeleid worden geregisseerd en gereguleerd?

Voor het onderzoek interviewde een team van wetenschappers onder leiding van dr. Pascale Peters arbeidsmarktexperts uit de academische wereld. Ook werden diverse managers van Facilicom geïnterviewd over de noodzaak van een integraal duurzaam-inzetbaarheidsbeleid in Nederland.

Langer leven, langer werken

Mariëtte Hamer nam namens de Sociaal-Economische Raad het onderzoeksrapport met plezier in ontvangst. “We leven langer, we blijven langer vitaal en we werken langer. Het hangt van het beroep af of dat ook allemaal op een goede manier lukt, niet iedereen is daar zomaar op toegerust. Nadenken over duurzame inzetbaarheid is dus van groot belang.”

(Facto)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Implementatie, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid