Stelling
"Zorgen dat mensen op kunnen gaan in hun werk is nu de beste remedie tegen de crisis."
6
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden ‘We weten veel over ziekte, veel minder over gezondheid’
Arbeidsomstandigheden

‘We weten veel over ziekte, veel minder over gezondheid’

Rosanne Warmerdam

Bedrijven kunnen veel doen om te voorkomen dat werknemers ziek worden, zegt expert in de preventieve gezondheidszorg Rosanne Warmerdam. Vluchtige projecten vindt ze maar niets. “Dit moet in de structuur van bedrijven worden verankerd.”

“Met wat aanpassingen in de sportkantine gaan we de oorlog niet winnen.” Warmerdam herinnert zich dat dit nog niet zo lang geleden werd gezegd. “Maar je ziet nu dat het besef doordringt dat al die kleine dingen samen wel het verschil kunnen maken.” Warmerdam spreekt over dit onderwerp tijdens de Week van Duurzame Inzetbaarheid.

Wanneer ben je gezond?

“Medici zijn gefocust op het oplossen van ziekte. De medische wetenschap is minder bezig met de vraag: wanneer ben je gezond en wat is gezondheid?” Dat is volgens haar wel nodig vanwege de voorziene sterke stijging van de kosten van de gezondheidszorg. “Tussen nu en twintig jaar verdubbelen deze kosten, blijkt uit berekeningen van de rijksoverheid. Zijn we bereid dat als maatschappij te betalen? We moeten een oplossing hiervoor vinden. Ik ben er van overtuigd dat de focus verlegd moet worden van levensverwachting naar het aantal jaren in goede gezondheid. De leeftijd waarop mannen nu gemiddeld hun eerste chronische aandoening krijgen, ligt op bijna 41 jaar, voor vrouwen is dat zelfs 38 jaar. In Nederland!”

Wie is Rosanne Warmerdam?

Warmerdam (30) is expert in de preventieve gezondheidszorg. Ze studeerde biomedische wetenschappen en is medeoprichter van The Pando Network, dat zich tot doel stelt ecosystemen te creëren die gezonde keuzes stimuleren. Daarnaast is ze mede-eigenaar van het bedrijf HealthBlocks, dat het mogelijk maakt voor mensen om hun gezondheid beter te meten en persoonlijk advies en begeleiding van een arts te krijgen over hun leefstijl. Daarbij houdt HealthBlocks zich bezig met het op een verantwoorde manier verkrijgen en verwerken van voorspellende data over de gezondheid van mensen. Dat doet het bedrijf onder meer door middel van blockchaintechnologie.

Veel kennis

Inmiddels is er volgens haar veel kennis over het ontstaan van ziekten. “De kans om gezond oud te worden wordt voor 20 procent bepaald door genetische aanleg en voor 80 procent door leefstijl en leefomgeving.” Daar concludeert ze uit dat ‘de gezonde keuze, weer de makkelijke keuze’ moeten worden. “Daarvoor hebben we het veld, dus ook de werkgever, nodig. Want plekken waar mensen veel tijd doorbrengen, zoals op hun werk, daar kun je het verschil maken.”

Te vrijblijvend

Warmerdam erkent dat werkgevers begrippen als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit steeds vaker omarmen, maar er is volgens haar ‘nog wel veel vrijblijvendheid’. Terwijl Amerikaans onderzoek bij topwerkgevers volgens haar laat zien dat investeren in gelukkige en gezonde werknemers loont. “Zij wisselen minder snel van werkgever.”

Gezonde werkomgeving

“Zelf ben ik er groot voorstander van als bedrijven hun structuur zo aanpassen dat werknemers er gezond kunnen werken. Dan heb je het over gezond voedsel, voldoende bewegen, maar ook over een veilige werkomgeving zonder al te veel stress.”

Preventieve gezondheidszorg

“Voor een gemeente in de Duin & Bollenstreek zijn mijn collega’s en ik bezig preventieve gezondheidszorg op te zetten. Deze voorbeelden uit de praktijk zal ik meenemen in mijn key note tijdens de Week van Duurzame Inzetbaarheid, zodat HR er zijn voordeel mee kan doen.

Bron: PW., Martijn van der Kooij

Meer weten over de rol van werkgevers in preventieve gezondheidsmaatregelen? Rosanne Warmerdam is een van de sprekers tijdens de Week van Duurzame Inzetbaarheid



Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws
De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid