Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
9
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Wegens succes verruimd …
Langer werken

Wegens succes verruimd …

Binnen een maand kreeg het ministerie van Sociale Zaken meer dan 3100 aanvragen binnen voor subsidie op duurzame inzetbaarheid. De staatssecretaris heeft het subsidiebudget verhoogd.

Tussen half oktober en half november 2015 ontving het Agentschap SZW (onderdeel van het ministerie) meer aanvragen dan ooit voor projecten duurzame inzetbaarheid. Voor het aanvraagtijdvak, dat van half oktober tot half november was opengesteld, was maximaal €22 miljoen beschikbaar. De staatssecretaris heeft vanwege de grote belangstelling besloten het subsidiebudget te verhogen om alle aanvragen te kunnen behandelen.

Het Agentschap SZW is nu volop bezig met de verwerking van deze subsidieaanvragen. De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de projectkosten. Per aanvrager is een maximale hoogte van € 10.000,- subsidie vastgelegd in de subsidieregeling.

Langer, productiever

In 2015 lag de nadruk bij de ESF-subsidies voor duurzame inzet op meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Kansrijk zijn daarom projecten waarin werknemers tijdig worden omgeschoold naar functies en sectoren waar meer werk in is. Maar ook een (periodiek) onderzoek duurzame inzetbaarheid medewerkers, bevorderen van gezond en veilig werken en een leercultuur in de organisatie is subsidiabel, net zoals bevorderen van mobiliteit (intern, en naar andere organisaties) en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.

In 2014 konden bedrijven en instellingen voor het eerst vragen om ESF-geld voor projecten op duurzame inzetbaarheid. Toen werden ruim 2.000 aanvragen van bedrijven en (overheids)instellingen gehonoreerd met in totaal 19,7 miljoen euro aan subsidie. Het ESF-programma loopt nog tot 2020. Er is in totaal 507 miljoen beschikbaar voor werkgelegenheidsprojecten op re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

(Persbericht Agentschap SZW)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid