Stelling
"Bij langer thuiswerken moet je het werk zelf heel anders inrichten."
27
4
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Nieuws Werken aan duurzaamheid bij Vattenfall
Nieuws

Werken aan duurzaamheid bij Vattenfall

duurzaam inzetbaar brein

Energiebedrijf Vattenfall dat in ons land tot voor kort nog Nuon heette, streeft samen met het Zweedse moederbedrijf naar duurzaamheid. “We willen fossielvrij zijn in één generatie.” Die ambities hebben ook gevolgen voor de medewerkers. Hoe houd je de medewerkers duurzaam inzetbaar?

Samen met het Zweedse moederbedrijf slaat het Nederlandse energiebedrijf Vattenfall, tot voor kort Nuon, een heel mooie nieuwe weg in. “We willen fossielvrij zijn in één generatie. Echt verduurzamen”, zegt Karin Nachtegaal, HR-Manager Customer & Solutions region NL & UK bij Vattenfall.

Die ambitie en de technologische ontwikkelingen hebben gevolgen voor de medewerkers van Vattenfall. Binnen het bedrijf en zeker ook binnen mijn afdeling staat de klant nummer één, vertelt Nachtegaal. “Als we willen verduurzamen, is het belangrijk dat onze medewerkers voelen en geloven dat dit een belangrijke ontwikkeling is binnen de samenleving. Het is belangrijk dat we mensen enthousiasmeren en dat onze mensen een voorbeeldfunctie vervullen zodat we onze klanten er in mee kunnen nemen.”

Rol van HR

Volgens Karin speelt HR een belangrijke rol bij de ontwikkelingen: “We willen een cultuuromslag teweeg brengen waarbij we dit gedachtengoed uitdragen. Daarnaast zijn we een innovatief bedrijf dat steeds digitaler wordt. We staan voor de vraag hoe we mensen, die de juiste competenties hebben of willen ontwikkelen, aan boord krijgen en houden. Zo gaan wij aan het werk met jobcrafting. Daarbij proberen we ervoor te zorgen dat de functie die mensen hebben en de werkzaamheden die ze verrichten, zo goed mogelijk passen bij de fase van hun leven waarin ze verkeren. Dat maakt deel uit van onze verduurzaming.”

Adviseur duurzame inzetbaarheid

Enkele collega’s van HR vertelden Nachtegaal  over de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid (RADI) bij Avans+. “Een opleiding die goed aansluit bij de ontwikkelingen binnen Nuon. Ik vind het heel mooi dat onze mensen dit oppakken. Inmiddels hebben ze de opleiding afgerond en hoewel het pittig was, kunnen we vaststellen dat ze heel veel hebben geleerd en RADI echt heel bruikbaar is. De opleiding heeft hen veel gebracht en ik heb hen gecomplimenteerd met het feit dat ze de kennis naar de vloer hebben gebracht. En daar gaat het natuurlijk om.”

Gesprekken voeren

De opleiding heeft belangrijke ‘take-aways’. Hoe zorg je ervoor dat je het goede gesprek voert met medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat mensen op de goede plek in de organisatie zitten? Hoe kijk je anders naar een organisatie dan op basis van aannames? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een goede manier naar hun eigen positie en ontwikkeling kijken?

“We zijn natuurlijk al jarenlang bezig met deze thematiek. Als HR-afdeling zijn we altijd bezig met ‘the next step’, we verduurzamen en vernieuwen onafgebroken en daar helpt de opleiding van twee van mijn HR-collega’s enorm bij. Deze opleiding heeft echt nieuwe inzichten gebracht.”

Dit artikel is gesponsord door Avans+.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Nieuws, Talentontwikkeling
De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid