Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Werken? Kan overal, maar niet op kantoor
Anders werken

Werken? Kan overal, maar niet op kantoor

Werkt u toevallig bij Bynder? Dan kunt u vandaag het kantoor niet in. En ook morgen niet, en vrijdag al evenmin. De deuren blijven gesloten om de productiviteit en creativiteit te bevorderen. De ruim 350 medewerkers is gevraagd om elders te werken. Zo wil het bedrijf haar eigen Global Work Remote Day promoten. Jaloers? Doe het zelf ook!

Dit jaar doet Bynder het voor de derde keer: een week in de zomer alle deuren dicht houden. Er is hoogstens een (werk)dag respijt mogelijk voor medewerkers die echt alleen op kantoor kunnen werken. Al denkt hr-manager Marianne Spaans niet dat veel mensen er gebruik van zullen maken: “99,5 Procent van de mensen zal thuisblijven, schat ik. Bij ons werken mensen met 36 verschillende nationaliteiten. Dit is de ideale gelegenheid om je familie in het buitenland te bezoeken en gewoon vanuit daar te werken”, aldus Spaans in De Telegraaf.

Persoonlijke ontwikkeling

Bynder heeft er een fotocompetitie aan verbonden. Medewerkers kunnen de mooiste plekken delen waar ze hun laptop openklappen. “Omdat je niet meer hoeft te reizen, hou je tijd over. Die kunnen mensen steken in persoonlijke ontwikkeling”, stelt Spaans en ze vertelt erbij dat zij dat ook gaat doen.

Stimuleert de creativiteit

De softwareontwikkelaar houdt de thuiswerkweek om te laten zien dat je tegenwoordig overal je werk kunt doen. Ook sluit het aan bij de bedrijfsvisie, die is gebaseerd op vertrouwen.  Chris Hall, oprichter en CEO van Bynder denkt dat voortdurend op kantoor zitten slecht is voor de creativiteit en productiviteit. “Daarom willen we onze medewerkers stimuleren om nieuwe werkplekken te ontdekken. Dat hoeft echt niet per sè thuis te zijn: ik reis de hele wereld over en red me prima vanuit hotelkamers, koffiebarretjes en strandtenten. Er is bijna overal wifi – dan kom je een heel eind.”

Ik mis een scherm!

De kantoorsluiting geeft interessante inzichten over de voor- en nadelen van elders werken. Veel mensen voelen zich productiever en creatiever door even buiten de deur te werken. Maar sommige mensen vonden het lastig om zonder tweede beeldscherm te werken, of hadden moeite een goede internetverbinding te vinden. Om deze Remote Day tot een groter succes te maken deelt Bynder deze aandachtspunten met deelnemers. Op de website van Bynder leest u er meer over.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid