Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Uncategorized Werken op afstand kan bij driekwart bedrijven
Uncategorized

Werken op afstand kan bij driekwart bedrijven

Telewerken is in de lift. Maar liefst driekwart van de bedrijven geeft hun mensen toegang vanuit huis, andere locaties of onderweg tot de ICT-systemen van het bedrijf. Maar is het niet vooral een feestje voor hoogopgeleiden en leidinggevenden?

Werken op afstand is behoorlijk ingeburgerd, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) door TNO en het CBS. Dat was tien jaar geleden nog anders. Toen bood nog maar een kwart van de bedrijven hun mensen de mogelijkheden om ergens anders te werken dan op de kantoorvloer. Na een periode van stabilisatie tussen 2008 en 2012 steeg het aandeel bedrijven met telewerkvoorzieningen weer, tot 74 procent in 2015. Ook het aantal werknemers dat telewerkt is sinds 2012 gestegen.

Vooral hoogopgeleid?

In totaal werkt 15 procent van alle werknemers minimaal een halve dag per week op afstand. Opvallend verder is dat vooral hoogopgeleide werknemers vanuit huis of andere locaties werken: namelijk acht keer zo vaak als laagopgeleiden. Meer mannen dan vrouwen zijn actief als telewerker: 18 tegen 12 procent. Van de hoogopgeleide mannen is een op de drie telewerker tegen bijna een op de vier hoogopgeleide vrouwen.

Ook managers doen zelf eraan mee. 25 procent van hen telewerkt. Dat is twee keer zoveel als onder mensen die geen leiding geven (12 procent). Het aandeel telewerkende leidinggevenden loopt op naarmate zij meer mensen aansturen. Zo is het percentage telewerkers onder personen die leidinggeven aan honderd of meer medewerkers 51 procent.

Zakelijke diensten

Wie zijn deze bedrijven vooral? Met name specialistische zakelijke diensten, zoals rechtskundige dienstverlening of architecten- en ontwerpbureaus, en de bedrijfstak informatie en communicatie ondersteunen telewerken op grote schaal. In beide branches betreft het negen op de tien bedrijven. In sectoren waarbij een groot deel van het personeel fysiek aanwezig moet zijn, doen bedrijven veel minder aan telewerken. Zo komt telewerken in de horeca bij nog geen vier op de tien bedrijven voor.

Grote concerns

Grote bedrijven met meer dan 250 werkzame personen bieden vrijwel altijd telewerkmogelijkheden aan met een aandeel van 96 procent. Voor deze bedrijven geldt in iedere bedrijfstak dat het aandeel boven de 90 procent ligt, ook voor de horeca. Dit betekent niet dat iedere medewerker van deze bedrijven kan telewerken. Een bedrijf met tweeduizend medewerkers van wie er vijf kunnen telewerken telt in deze cijfers even zwaar als een bedrijf waar alle medewerkers kunnen telewerken. Werknemers die wonen in de provincie Utrecht telewerken het meest (19 procent). Met 10 procent telewerkende werknemers scoren Friesland en Zeeland verhoudingsgewijs het laagst.

EU-gemiddelde

Nederland is in 2015 met bijna driekwart van de bedrijven die telewerken ondersteunen, opgeklommen tot de Europese subtop telewerken. In 2012 was dat aandeel in Nederland iets lager dan het EU-gemiddelde van 60 procent. Door de groei sinds 2013 is Nederland dit jaar landen als Noorwegen, Luxemburg en Tsjechië op de ranglijst voorbij gestreefd. Finland voert net als in 2012 de Europese ranglijst aan met 85 procent bedrijven met telewerkers. Frankrijk staat onderaan de lijst met 40 procent.

(Platform Over Het Nieuwe Werken)



Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid