Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Nieuws Werkgever steekt geld in u
Nieuws

Werkgever steekt geld in u

Nu de economie zich herstelt investeren organisaties meer in hun medewerkers. Dat blijkt onder andere uit de toegenomen vraag naar trainers en specialisten in persoonlijke ontwikkeling. Dit stelt werving- en selectiebureau Yacht na analyse van onderzoeksgegevens in Jobfeed.

Vergeleken met het laatste kwartaal van 2014 zijn er nu ruim een kwart (28%) meer banen voor bedrijfsopleiders. De vraag naar andere HRM-professionals steeg in het eerste kwartaal van 2015 met 12%, vergeleken met het vorig kwartaal.

Scholingsplicht WWZ

“Deze investering in medewerkers houdt zeker ook verband met de wettelijke invoering van de scholingsplicht als onderdeel van de Wet Werk & Zekerheid (WWZ)”, stelt Ellen Bergh, commercieel manager Yacht HRM. “Die houdt in dat de werkgever de werknemer in staat moet stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie. De werkgever moet de werknemer ook in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de functie van de werknemer komt te vervallen, of als hij niet langer in staat is deze functie te vervullen.”

De verplichting volgt uit artikel 7:611a van het burgerlijk wetboek (BW). Volgens de (meeste) toelichtingen bij dat nieuwe artikel gaat het om scholing die noodzakelijk is voor de uitoefening van de functie. Bij het eigen bedrijf, of bij een ander bedrijf, of in een soortgelijke functie. Volgens een ander nieuw artikel (7:669, tweede lid, onderdeel d, BW) kan ontslag wegens disfunctioneren na 1 juli niet meer als dat disfunctioneren komt door onvoldoende zorg van de werkgever voor scholing van de werknemer. Scholingskosten kan de werkgever onder voorwaarden aftrekken van de transitievergoeding.

Blijven ontwikkelen

Bergh: “De arbeidsmarkt van de toekomst verlangt van mensen dat ze steeds flexibeler inzetbaar zijn. Om die reden is het goed continu te blijven investeren in ontwikkeling. Dat geldt zowel voor werknemers als werkgevers. Voor werkgevers betekent dit dat het begeleiden en ondersteunen van medewerkers (via het aanbieden van opleiding, training en scholing) vanaf 1 juli 2015 niet alleen belangrijker wordt, maar ook een manier is om nog beter invulling te geven aan goed werkgeverschap. Dat maakt je als werkgever aantrekkelijker. Voor professionals betekent het dat ze niet stil moeten staan, maar voortdurend moeten investeren in eigen ontwikkeling. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid