Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Werkgevers zien niets in duurzame inzet
Langer doorwerken

Werkgevers zien niets in duurzame inzet

Werkgevers zien niet veel in langer doorwerkende medewerkers. Een op elke drie werkgevers staat er zelfs negatief tegenover. En vier op elke tien werkgevers is niet van plan om langer doorwerken makkelijker te maken. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Delta Lloyd.

Volgens de onderzoekers gaan werkgevers ervan uit dat het vooral de werknemers zijn die zich voorbereiden op langer doorwerken. Een kleine meerderheid van 54% van de werkgevers denkt dat het personeel zelf maatregelen neemt om langer te kunnen doorgaan. In werkelijkheid doet net iets meer dan een op elke drie werknemers dat (36%).

Verkeerde maatregelen
Werkgevers die wel iets doen aan langer, gezonder en anders doorwerken komen vaak met de verkeerde maatregelen. Werknemers willen vooral vitaliteitsbeleid (41 procent), levensfasebewust personeelsbeleid (39 procent) en seniorenbeleid (43 procent). Werkgevers bieden dit slechts beperkt aan, zo blijkt uit het onderzoek.

Discussie over duurzamer inzet
Ingrid de Graaf, lid raad van bestuur Delta Lloyd licht de uitkomsten toe: “Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers denken dat hun werknemers goed kunnen doorwerken tot hun 64ste. En dat terwijl de AOW-leeftijd in 2021 al 67 jaar is. Ook om voldoende pensioen op te bouwen, moeten we langer doorwerken of financiële maatregelen treffen. Daarnaast zullen we in onze veranderende samenleving de discussie moeten aangaan over langer doorwerken en duurzame inzetbaarheid. Door deze onderzoeksresultaten te delen geven we inzicht, brengen we deze discussie op gang en roepen we werknemers en werkgevers op om waar nodig in actie te komen.”

Niet het pensioen
Werkgevers treffen vooral geen maatregelen omdat ze vinden dat werknemers zelf het meeste baat hebben bij langer doorwerken. Ook geven ze financiën of de jonge werknemerspopulatie binnen het eigen bedrijf aan als reden. Werkgevers zijn vooral gericht op het aanpassen van de pensioenregeling in verband met de nieuwe wet- en regelgeving. Maar werknemers verwachten voorbereidende maatregelen om langer te kunnen doorwerken. Het onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’ is uitgevoerd door GfK onder 303 werkgevers en 1000 Nederlandse werknemers.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Pensioen, Vitaliteit
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid