Stelling
"180 is overdreven, maar we kunnen veel langer doorwerken dan we denken."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Werknemer heeft weinig invloed op persoonlijke ontwikkeling
Langer werken

Werknemer heeft weinig invloed op persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkelplannen

‘Werknemers moeten zelf meer doen aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling!’ Roepen werkgevers en consultants al jaren in koor. Maar wie betaalt, bepaalt. Nog altijd, zo blijkt uit onderzoek van Protime.

Slechts 1 op elke 7 werknemers (14%) kan zelf beschikken over een persoonlijk opleidingsbudget. En dat is toch een van de meest aanbevolen instrumenten om werknemers zelf te laten kiezen waar ze zich in bekwamen. Jongere werknemers tot 35 jaar kunnen dat iets vaker (1 op 6; 18%). Onder de vijftigplussers bepaalt maar een op elke 8 werknemers welke opleidingen en cursussen hij volgt.

Weinig echte vrijheid

Bijna een kwart van de 1019 ondervraagde werkgevers stelt middelen (tijd, geld) beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling. Maar bijna een derde van deze werkgevers wijst zelf de opleidingen en trainingen toe. Bij een kwart van de organisaties worden trainingen incompany georganiseerd. Blijft een minderheid van 46 procent bedrijven over waar de werknemers echt helemaal zelf kunnen  bepalen waar ze ‘hun’ ontwikkelbudget aan uitgeven. Het persoonlijk opleidingsbudget en meelopen op een andere afdeling of ander bedrijf zijn dan de meest gekozen bestemmingen. Jongeren tot 34 jaar kiezen twee keer vaker dan ouderen voor een persoonlijke coach.

Ontwikkelgeld is krachtig bindmiddel

Lucas Polman, directeur Protime Nederland begrijpt dat veel werkgevers nog bang zijn om op te leiden voor de buren en de concurrenten. Maar: “Wat als je niet investeert in mensen en ze blijven? Dat is misschien nog erger. Zeker met de huidige krappe arbeidsmarkt is het verstandig om het werk tot inspiratiebron om te toveren. Dat kan alleen als medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen. Dit maakt hen meer betrokken en gelukkiger. Bespreek hoe medewerkers hun persoonlijke ontwikkeling zelf zouden invullen en wat daarmee hun bijdrage is aan het bedrijf. Op die manier kan iedereen zijn tijd waardevol maken.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid