Stelling
"Beleid op diversiteit en duurzame inzet hebben niets met elkaar te maken."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Werkstress op de agenda
Blog

Werkstress op de agenda

Een werkgever die zichzelf serieus neemt, kan onmogelijk een uitnodiging negeren van minister Asscher van Sociale Zaken om een cultuurverandering te bewerkstelligen waarin werkstress bespreekbaar wordt. Zeker niet als die werkgever door Asscher geselecteerd is als een van de 25 koplopers op dit gebied binnen werkend Nederland. Achmea is trots op deze positie en ziet voor zichzelf heel duidelijk een rol weggelegd om een bijdrage te leveren aan dit belangrijke onderwerp.

Op werkstress rust helaas nog steeds een enorm taboe. “Het is niet cool of macho om erover te praten”, zei Asscher tijdens een recente bijeenkomst die hij speciaal belegde om het onderwerp bespreekbaar te maken. “En dat taboe is een probleem, want werkstress is het grootste bedrijfsrisico waarmee werkgevers en werknemers te maken hebben”.

Geen quick fix
Achmea beseft dat werkstress een onderwerp zonder quick fix is. Niet alleen vanwege dat taboe, maar ook omdat iedereen stress anders ervaart. Ertegen optreden vraagt dus om een benadering waarin een bedrijfsbrede en een individuele aanpak hand in hand gaan. Voor Achmea betekent dit dat we in het kader van ons anti-stress programma op basis van positieve psychologie trainingen ontwikkelen en aanbieden op individueel als groepsniveau en voor zowel medewerkers als leidinggevenden.

Doelstelling
Deze anti-stressprogramma’s passen binnen onze doelstelling het gezondste bedrijf van Nederland te worden. Hiervoor is een integraal team van gezondheidsmanagement professionals actief op onze locaties, o.a. gericht op het (preventief en curatief) leveren van een bijdrage aan de mentale gezondheid en daarmee duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Veilige context
Binnen dit kader aandacht vragen voor werkstress lukt alleen als we erin slagen een veilige context te creëren om het onderwerp bespreekbaar te maken. De verantwoordelijkheid om dit te doen, ervaren we als werkgever heel nadrukkelijk. We ondersteunen onze leidinggevenden om het ‘moedige’gesprek aan te gaan met hun medewerkers om te achterhalen tegen welke dingen ze aanlopen die hen stress bezorgen.

Gerichte interventies
Dit met het doel vervolgens heel gericht interventies te ontwikkelen om medewerkers te versterken in het dealen met deze stressoren en als organisatie ook leren deze steeds beter te beheersen. Aan de uitnodiging van minister Asscher om de kennis die we hierover opdoen te delen met werkend Nederland, geven we graag gehoor. Werkstress is een té belangrijk thema om niet nadrukkelijk, op de agenda te zetten.

Door: Nathalie de Jager, HR health manager Zilveren Kruis AchmeaPrint Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Blog, Gezond ondernemen, Uncategorized
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid