Stelling
"Door het thuiswerken neem ik geestelijk te weinig afstand van mijn werk."
18
27
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wij zijn prima inzetbaar!
Anders werken

Wij zijn prima inzetbaar!

We zijn vrij optimistisch over onze eigen inzetbaarheid. Ons huidige werk kunnen we nog minstens 5 jaar volhouden. Maar als dat wordt gevraagd kunnen we ook zò overstappen naar ander werk. Dat zijn enkele opvallende uitkomsten uit het CODI-onderzoek editie 2016 van TNO. Driekwart van de werknemers denkt de komende vijf jaar door te kunnen werken in de het werk dat ze nu doen. Van de zelfstandigen denkt 85 procent dat. Mijn kennis en vaardigheden sluiten goed aan op het werk, vindt tweederde van de zelfstandigen en ruim de helft van de werknemers. Ook denkt maar liefst 88 procent van de werknemers dat hij of zij in staat is om ander werk uit te voeren. Zelfstandigen zijn wat minder optimistisch: 61 procent denkt ook ander werk te kunnen doen.

Vroeg beginnen met duurzame inzetbaarheid

Werken aan duurzame inzetbaarheid en zorgen dat je langer kunt doorwerken, daar begin je niet pas mee als je 55 bent. Je kunt er het beste al mee beginnen vanaf je eerste baan. Om die reden heeft TNO een grootschalig vragenlijstonderzoek opgezet, waarbij mensen vanaf 15 jaar over een langere periode worden gevolgd.

Codi

Doel van dit cohortonderzoek duurzame inzetbaarheid (codi) is bepalen onder welke omstandigheden personen duurzaam inzetbaar zijn, en ook blijven. Denk aan onderzoek naar de invloed van scholing en werkomstandigheden (werkdruk, fysieke belasting) op duurzame inzetbaarheid. Het onderzoek is begonnen in 2015. In 2016 hebben ruim 18.000 mensen de vragenlijst ingevuld. In de factsheet zet TNO nog meer opmerkelijke bevindingen uit CODI op een rij.

 Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid