Stelling
"Bij hybride werken gaat het er weer om wat je kunt, niet wie je kent."
8
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wij zijn prima inzetbaar!
Anders werken

Wij zijn prima inzetbaar!

We zijn vrij optimistisch over onze eigen inzetbaarheid. Ons huidige werk kunnen we nog minstens 5 jaar volhouden. Maar als dat wordt gevraagd kunnen we ook zò overstappen naar ander werk. Dat zijn enkele opvallende uitkomsten uit het CODI-onderzoek editie 2016 van TNO. Driekwart van de werknemers denkt de komende vijf jaar door te kunnen werken in de het werk dat ze nu doen. Van de zelfstandigen denkt 85 procent dat. Mijn kennis en vaardigheden sluiten goed aan op het werk, vindt tweederde van de zelfstandigen en ruim de helft van de werknemers. Ook denkt maar liefst 88 procent van de werknemers dat hij of zij in staat is om ander werk uit te voeren. Zelfstandigen zijn wat minder optimistisch: 61 procent denkt ook ander werk te kunnen doen.

Vroeg beginnen met duurzame inzetbaarheid

Werken aan duurzame inzetbaarheid en zorgen dat je langer kunt doorwerken, daar begin je niet pas mee als je 55 bent. Je kunt er het beste al mee beginnen vanaf je eerste baan. Om die reden heeft TNO een grootschalig vragenlijstonderzoek opgezet, waarbij mensen vanaf 15 jaar over een langere periode worden gevolgd.

Codi

Doel van dit cohortonderzoek duurzame inzetbaarheid (codi) is bepalen onder welke omstandigheden personen duurzaam inzetbaar zijn, en ook blijven. Denk aan onderzoek naar de invloed van scholing en werkomstandigheden (werkdruk, fysieke belasting) op duurzame inzetbaarheid. Het onderzoek is begonnen in 2015. In 2016 hebben ruim 18.000 mensen de vragenlijst ingevuld. In de factsheet zet TNO nog meer opmerkelijke bevindingen uit CODI op een rij.

 Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid