Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wij zijn prima inzetbaar!
Anders werken

Wij zijn prima inzetbaar!

We zijn vrij optimistisch over onze eigen inzetbaarheid. Ons huidige werk kunnen we nog minstens 5 jaar volhouden. Maar als dat wordt gevraagd kunnen we ook zò overstappen naar ander werk. Dat zijn enkele opvallende uitkomsten uit het CODI-onderzoek editie 2016 van TNO. Driekwart van de werknemers denkt de komende vijf jaar door te kunnen werken in de het werk dat ze nu doen. Van de zelfstandigen denkt 85 procent dat. Mijn kennis en vaardigheden sluiten goed aan op het werk, vindt tweederde van de zelfstandigen en ruim de helft van de werknemers. Ook denkt maar liefst 88 procent van de werknemers dat hij of zij in staat is om ander werk uit te voeren. Zelfstandigen zijn wat minder optimistisch: 61 procent denkt ook ander werk te kunnen doen.

Vroeg beginnen met duurzame inzetbaarheid

Werken aan duurzame inzetbaarheid en zorgen dat je langer kunt doorwerken, daar begin je niet pas mee als je 55 bent. Je kunt er het beste al mee beginnen vanaf je eerste baan. Om die reden heeft TNO een grootschalig vragenlijstonderzoek opgezet, waarbij mensen vanaf 15 jaar over een langere periode worden gevolgd.

Codi

Doel van dit cohortonderzoek duurzame inzetbaarheid (codi) is bepalen onder welke omstandigheden personen duurzaam inzetbaar zijn, en ook blijven. Denk aan onderzoek naar de invloed van scholing en werkomstandigheden (werkdruk, fysieke belasting) op duurzame inzetbaarheid. Het onderzoek is begonnen in 2015. In 2016 hebben ruim 18.000 mensen de vragenlijst ingevuld. In de factsheet zet TNO nog meer opmerkelijke bevindingen uit CODI op een rij.

 Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid