Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Zelfroosteren is in zwang
Anders werken

Zelfroosteren is in zwang

Steeds meer organisaties gaan aan de slag met zelfroosteren. Het maakt deel uit van Het Nieuwe Werken en veel cao’s, constateert Abvakabo FNV. Volgens de vakbond is de positieve aandacht voor zelfroosteren een goede zaak.

Bij zelfroosteren stellen werknemers in overleg met collega’s de roosters vast. Daardoor krijgen zij meer zeggenschap over hun werktijden en kunnen ze werk en privé beter combineren. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ook verpleegkundigen en verzorgenden profiteren van Het Nieuwe Werken.

Voldoende personeel
Voorwaarde voor zelfroosteren is volgens de vakbond wel dat er voldoende personeel is. Is dit niet het geval, dan krijgen de zelfroosterende zorgwerkers de problemen van de organisatie voor hun kiezen. Dat kan volgens de vakbond niet de bedoeling zijn.

Recht op flexwerk
Als het aan regeringspartij CDA en oppositiepartij GroenLinks ligt, krijgen werknemers vanaf 2013 het recht op flexibele arbeidstijden. Daarmee kunnen zij werken, zorgtaken en scholing beter combineren.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Balans werk-privé, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid