Stelling
"180 is overdreven, maar we kunnen veel langer doorwerken dan we denken."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Zet dit in de agenda van september…
Langer werken

Zet dit in de agenda van september…

Nu de vakantie op zijn einde loopt is er weer geld te verdienen met duurzame inzetbaarheid! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt € 12,5 miljoen beschikbaar voor projecten om werkenden langer gezond en vitaal aan het werk te houden. Aanvragen kan vanaf 25 september aanstaande. Voor die tijd moet u misschien nog ‘even’ een samenwerkingsverband maken, of opzoeken.

De subsidie kan worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. Werkgevers-, werknemersorganisaties en gemeenten kunnen ook subsidie aanvragen, mits zij samenwerken.

Co-financiering

De subsidie is onderdeel van de regeling Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren. Net zoals vorig jaar is er ook dit jaar 12,5 miljoen euro voor beschikbaar, vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). De subsidiabele kosten bedragen maximaal € 500.000, in een samenwerkingsverband kan dit oplopen tot maximaal drie keer dat bedrag. De subsidie bedraagt hoogstens de helft van de totale projectkosten. Er moet dus sprake zijn van co-financiering.

Drie thema’s

Met de subsidie kunnen organisaties plannen financieren die leiden tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting gericht op bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat kan gaan over gezond en veilig werken, goed werkgeverschap en arbeidsmobiliteit. Iets concreter kan een project de subsidie krijgen als het is gericht op een of meerdere van de volgende thema’s:

  • gezond, veilig en vitaal werken bevorderen, waaronder gelijke kansen en non-discriminatie, het voorkomen van werkstress en burn-out;
  • goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap bevorderen, gericht op betrokkenheid van werkenden en employability waaronder een leercultuur en skills strategy;
  • arbeidsmobiliteit van werkenden stimuleren, waaronder regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit.

Informatie en aanvragen

Meer informatie over de regeling, de aanvraagcriteria en voorbeelden van projecten is te vinden bij het Agentschap SZW. De aanvraagperiode loopt van 25 september 2017, 09.00 uur, tot en met 13 oktober 2017, 17.00 uur. Eerder of later aanvragen kan niet.

ESF

Nederland wil de subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) gebruiken voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, behoud en verbetering van de inzetbaarheid van werkenden en ondersteuning van kwetsbare werkzoekenden. Een van de hoofdthema’s is duurzame inzetbaarheid. De eerste projecten binnen de ESF-regeling Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven en instellingen zijn in 2014 van start gegaan.

(Bron: Rijksoverheid)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid