Stelling
"Bij hybride werken gaat het er weer om wat je kunt, niet wie je kent."
8
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Zò blijven de millennials binnen …
Langer werken

Zò blijven de millennials binnen …

Jonge talenten binnenhalen is al lastig, ze binnenhouden is zo mogelijk nog lastiger. Ze zijn namelijk zò weer weg! Wat willen de millennials meer dan een baan met goed salaris?

Jonge werknemers tussen 18 en 35 jaar vinden persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Dit blijkt uit onderzoek van carrièresite Monsterboard. Past u vooral op wanneer de jongeren het idee hebben dat ze zijn uitgeleerd. Dan ben je ze als werkgever kwijt, meestal nog voordat je het doorhebt, waarschuwt Monsterboard.

Millenials zien toekomst zonnig in

Millennials zien de toekomst positief tegemoet. Meer dan 40 procent denkt een succesvolle carrière met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden op te kunnen bouwen. “Carrière maken ziet de jonge professional als: doen wat men leuk vindt en waar men goed in is. Ze voelen zich succesvol als ze tevreden collega’s, leidinggevenden en klanten hebben én tastbare en zichtbare resultaten leveren”, aldus de onderzoekers.

Stilstaan is dodelijk

Vooral zich blijven ontwikkelen vinden young professionals belangrijk. Opvallend is dat 23 procent dit vooral verwacht door vaak van baan te wisselen. “Doorgroeien binnen het bedrijf is leuk als het kan, maar men zoekt gemakkelijk en zonder remmingen naar doorgroei bij een ander bedrijf, zelfs als ze daar wat minder zouden verdienen”, zo stelt Monsterboard.

Millennial werkt bij voorkeur in groot bedrijf

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 21 procent nu al actief solliciteert, en dat 33 procent verwacht hier binnenkort mee te starten. Van elke twee jonge talenten staat er minstens een dus al met een been buiten. De jonge professional kiest bij voorkeur een baan bij een groot, bekend bedrijf. “De perceptie leeft, dat ze daar het meeste kunnen leren”, aldus Monsterboard. Naast ontwikkelingsmogelijkheden vinden millennials flexibele werktijden en een goede privé-werkbalans belangrijk.

Millennials regelmatig onzeker

Uit het onderzoek blijkt dat millennials minder zelfverzekerd zijn dan ze in de praktijk vaak lijken. “Enerzijds zien we dat ze hoge verwachtingen hebben van hun werkgever, maar aan de andere kant is 70 procent regelmatig onzeker over hun vaardigheden op de werkvloer. Bijvoorbeeld om een idee te lanceren of voor een groep te spreken. 74 Procent geeft dan ook aan dat ze graag iemand zouden hebben die hen ondersteunt in hun carrière, zoals een mentor.

U kunt niet om ze heen…

“De Nederlandse beroepsbevolking bestaat binnen korte tijd voor een groot deel uit millennials. Om dit talent aan te trekken doe je er goed aan om je te verdiepen in wat zij nodig hebben en belangrijk vinden. Bijvoorbeeld door aandacht te geven aan hun ontwikkelingsbehoeften en mentoren aan te stellen voor begeleiding tijdens hun carrière”, zo raadt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, aan.

Young Talent Week

Om young professionals te ondersteunen in hun carrière, is Monsterboard de Young Talent Week gestart (27 juni t/m 3 juli). Het doel is om werkgevers te helpen bij de zoektocht naar jong talent én tegelijkertijd millennials te begeleiden in het vinden van hun eerste baan. Dit doet Monsterboard door onder andere livestreams op socialmedia te zetten, jobshop-acties op Facebook en Twitter en door artikelen en video’s te delen op monsterboard.nl/youngtalent en werkenvandaag.nl.

Lees het hele verhaal op PW De Gids, 27 juni 2016

Of maak een goed doortimmerd plan om de Millennials, samen met Gen X, Y, en Z en die overgebleven baby boomers binnen de poort te houden. Leer het tijdens het congres Talent & Performance Management op 11 oktober in Breukelen. Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Zò blijven de millennials binnen …

Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid