Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Zo haalt HR meer uit de flexibele schil
Achtergrond

Zo haalt HR meer uit de flexibele schil

HR houdt zich nu vaak afzijdig bij de inhuur van flexwerkers. De meeste organisaties hebben dan ook nog nauwelijks een heldere visie op beoordelen en ontwikkelen van flexwerkers. Dat stellen Judith Barneveld en Babara Kollen, beiden senior consultant Integrated Talent Management bij adviesbureau FCTB, in een artikel in PW De Gids.

Volgens Barneveld en Kollen is er alle reden om snel beleid te maken voor flexwerkers. “Door het toenemende belang van flexwerkers worden de verschillen met vaste medewerkers steeds kleiner en feitelijk teruggebracht tot het verschil in verblijfsduur binnen de organisatie. Daarmee vraagt de aanwezigheid van een aanzienlijke flexibele schil om gericht HR-beleid, dat enerzijds inspeelt op de beperkte verblijfsduur en anderzijds bouwt aan lifetime connection.”

Raakvlakken, maar ook verschillen
Barneveld en Kollen constateren dat HR-beleid voor flexwerkers veel raakvlakken kent met regulier HR-werk, maar dat er ook grote verschillen zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om talentontwikkeling. “Van professionele flexibele werknemers mag verwacht worden dat ze zelf zorgen voor hun professionele ontwikkeling en dat zij dit bekostigen uit hun tarief”, schrijven zij.

Die eigen verantwoordelijkheid betekent niet dat opdrachtgevers niet hoeven te investeren in de vaardigheden van flexwerkers. “Tegelijkertijd kan een opdracht vragen om een bijzondere expertise, bijvoorbeeld in bepaalde methoden en technieken of om bedrijfsspecifieke kennis. De flexwerker mag er dan van uitgaan dat de organisatie hem toerust op de betreffende opdracht. Vooral toegang tot relevante bedrijfsgerichte opleidingen is belangrijk voor flexwerkers – en vaak een heikel punt voor organisaties. Deelname aan dit soort opleidingen maakt dat de flexwerker zijn werkzaamheden goed kan plaatsen in de context van de organisatie en daardoor meer toegevoegde waarde kan leveren.”

Dit bericht is een fragment uit het artikel Levenslang binden van de flexibele schil uit PW De Gids, juli/augustus 2013.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Het Nieuwe Werken, Langer doorwerken, Langer werken, Tools, Uncategorized
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid