Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Zò maakt u meer van een mindere match!
Anders werken

Zò maakt u meer van een mindere match!

We dachten dat het voltooid verleden tijd was, de opvatting: “Ik werk voor mijn geld, in mijn vrije tijd leef ik pas echt”. Maar onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Georgia in de VS blazen die oude opvatting nieuw leven in. Vooral de mensen die niet echt op hun plaats lijken in het bedrijf kunnen er baat bij hebben. Zo blijkt uit een recente studie waarover Science Daily heeft gepubliceerd.

Elke organisatie werft vooral op kandidaten die het beste passen bij de aard van het werk, de missie van het bedrijf en bij de cultuur van de meeste mensen die er al werken. Maar bedrijven die te strak vasthouden aan deze lijn kweken een lange reeks klonen, en dat leidt uiteindelijk tot bloedarmoede, starheid en meestal het faillissement van de tent.

Afwijking zit in het hoofd…

Dus lopen er in veel bedrijven (gelukkig) ook mensen rond met andere opvattingen, leefpatronen, favoriete sporten, en andere vrijetijdsbestedingen. Ze zijn niet altijd direct te herkennen aan hun uiterlijk, zoals achterstevoren gedragen petjes, ringen door hun neus (of oren) en broeken met een laag kruis. De afwijkingen zitten veel vaker in het hoofd, gewoon omdat ze wat anders denken over veel zaken. Best kans dat ze hun werk prima doen, overigens, en dat er uitstekend mee valt samen te werken. Maar er is ook een goede kans dat ze zich wat minder op hun plaats voelen binnen deze bedrijfsorganisatie.

Meer ruimte

Moet u deze mensen maar liever zo snel mogelijk kwijt zien te raken? Nee, want dat leidt tot een bloedarmoede die u uiteindelijk de kop kan kosten. Met job crafting kunnen ze meer halen uit hun baan. En opvallend genoeg ook met wat extra tijd en aandacht voor hun vrije tijd. Wat ze daar doen, kan ze genoeg energie geven om te compenseren voor die saaie kantoorbaan, het eentonige of te eenvoudige productiewerk of de afwijkende mening van de mensen met wie zij moeten samenwerken.

Betere aansluiting

Maar dus ook met job crafting, waarbij het er vooral om gaat de beste aansluiting te zoeken tussen persoonlijke vaardigheden en taken en competenties die horen bij de baan. Taken die minder goed passen bij de persoon en zijn denkpatroon draagt hij (of zij) over aan een ander, die daar misschien beter in is. Of het wordt uitbesteed aan een extern bedrijf of freelancer. Mensen die de kans krijgen hun talenten verder te optimaliseren worden gelukkiger, gezonder en productiever in hun werk, vooral omdat ze beter tevreden zijn met hun werk.

Onderzoek het!

De uitdaging is om erachter te komen waar de sterktes liggen van medewerkers, en waar ze energie van krijgen. Een van de manieren om dat te ontdekken is zelfonderzoek, coaching, een 360 graden beoordeling. Of door het simpelweg te proberen, met snuffelstages of job flirts. Probeer tijdelijk een andere functie. Vaak leidden alleen de pogingen al tot meer tevreden en gemotiveerde mensen,die langer en beter inzetbaar zijn voor de zaak.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid