Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Zorgen om groeiend aantal oudere medewerkers
Langer doorwerken

Zorgen om groeiend aantal oudere medewerkers

ouderen

83 procent van de Nederlandse werkgevers denkt dat in 2020 het aantal medewerkers boven de 60 jaar zal zijn gestegen. Dat blijkt uit Europees onderzoek onder 480 werkgevers. Nederlandse bedrijven maken zich steeds meer zorgen. Over vijf jaar zal een derde van het hen het als probleem zien.

Er is bovendien een stijging zichtbaar van het aantal respondenten dat verwacht dat in 2020 een gezond personeelsbestand een belangrijke uitdaging zal zijn. Waar dit nu nog 10 procent is, verwachten respondenten dat dit percentage zal verdubbelen naar 19 procent in 2020.

Grote impact
“Het is overduidelijk dat de ouder wordende arbeidspopulatie vroeg of laat een grote impact zal hebben voor zowel de werkgever als de werknemer. Grote veranderingen kosten tijd en gaan stapsgewijs”, zegt  Bart den Hartog, Retirement Solutions Leader Nederland bij Towers Watson. “Het is in ieder geval hoog tijd dat beide partijen een agenda gaan maken voor de nabije toekomst.”

Towers Watson is sponsor van het onderzoek dat werd uitgevoerd door The Economist Intelligent Unit (EIU).

Zorgen
Den Hartog: ““De zorg van Nederlandse bedrijven om de ouder wordende medewerker  stijgt. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor Nederlandse bedrijven. Op dit moment ziet een op de zes werkgevers dit als een probleem, in 2020 zal dit bij een  op de drie een zakelijke prioriteit zijn.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Pensioen
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid