Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken 5 tips voor de beste opstelling
Anders werken

5 tips voor de beste opstelling

Waarom hebben sommige bedrijven meer succes dan andere? Uit onderzoek van Bain & Company blijkt dat goed presterende organisaties niet meer toptalenten in huis hebben dan andere organisaties. Maar ze stellen ze wel beter op.

Bain & Company heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wijze waarop grote organisaties omgaan met talenten. De onderzoekers constateerden dat succesvolle bedrijven procentueel net zo veel toptalenten hebben als organisaties die andere organisaties, maar dat talent wel anders inzetten.

Eén op de zeven is een toptalent

Gemiddeld blijkt 15 procent, of 1 op de 7 medewerkers, toptalent (zogenaamde A-players). Bij de best presterende organisaties is 16 procent van de medewerkers een toptalent. Maar bij organisaties die het iets minder goed doen is ook 14 procent toptalent aanwezig. Het aantal talenten is dus vrijwel gelijk. Wat het verschil maakt is de manier waarop talent wordt ingezet.

Zet besten bij elkaar

De best presterende bedrijven zetten toptalent in op plekken met de grootste impact op het bedrijfsresultaat. Functies die bepalend zijn voor het succes van de organisatie worden voor 95 procent door toptalenten ingevuld. Zo worden toptalenten bij bedrijven die voor succes afhankelijk zijn van software-ontwikkeling voor de ontwikkeling van software ingezet. Is marketing zeer belangrijk voor het succes van de organisatie, dan zitten er op de marketingafdeling veel A-players. Toptalenten worden dus geconcentreerd binnen de organisatie. Organisaties die minder succesvol zijn verspreiden hun toptalenten over de hele organisatie. Een op de 7 professionals is dan A-player, omgeven door minder getalenteerde collega’s.

5 tips voor optimaal gebruik van toptalent

Om optimaal gebruik te maken van toptalent kunnen organisaties de volgende vijf principes in praktijk brengen:

  1. Vanzelfsprekend moet je als organisatie beginnen met het identificeren van je beste mensen. Dat kan bijvoorbeeld met een assessment om het potentieel van medewerkers te bepalen.
  2. Weet waar deze toptalenten nu ingezet worden en waar ze ingezet zouden kunnen worden. Welke rol spelen ze nu binnen de organisatie? Zouden ze een andere rol kunnen vervullen waarin ze net zo productief zijn?
  3. Identificeer de rollen die echt bepalend zijn voor het succes van de organisatie. Welke rollen zijn echt cruciaal om de strategie van de organisatie uit te voeren? En waar moet dus toptalent ingezet worden?
  4. Toptalenten zijn van de hele organisatie. Sommige organisaties hebben er moeite mee om toptalent binnen de organisatie te verschuiven. Zij zijn dan ‘eigendom’ van een business unit of een afdeling. Voorkom dus dat afdelingen zich ‘eigenaar’ van talent wanen.
  5. Toptalenten moeten echt ingezet worden voor het vervullen van cruciale functies. Zodra bekend is wie A-players zijn en waar zij zich bevinden, moeten leiders hen bij elkaar zetten in ‘business critical roles’.

Iedere organisatie wil A-players aantrekken, ontwikkelen en behouden. Echter, hoe zij dit toptalent over de organisatie verdelen bepaalt het succes van de organisatie.

(PW De Gids,bewerkt)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .