Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Bronckhorst wint Kroon op het Werk
Anders werken

Bronckhorst wint Kroon op het Werk

Op 27 november kreeg de Gemeente Bronckhorst de jaarlijkse ‘Kroon op het Werk’ uitgereikt van FNV voorzitter Heerts. Dat gebeurde tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’ van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid.

De gemeente viel bij de jury op door hun grondige en creatieve aanpak van duurzame inzetbaarheid. Weinig hiërarchie en procedures, men vertrouwt op de kennis en kunde van de medewerkers. Alle neuzen staan dezelfde kant op.

Gemeente Bronckhorst
Vier jaar geleden werden vijf kleine gemeenten samen gevoegd. De toenmalige gemeentesecretaris zag dat als een kans, niet zozeer als een bedreiging. De ambtenaren hebben sinds die tijd zo veel mogelijk taken en bevoegdheden in eigen hand. Geen parafencultuur meer, maar eigen verantwoordelijkheden. Bij gemeentesecretaris Van Hout kun je terecht met kritiek, ook als je het met je leidinggevende niet eens bent. Bronckhorst zoekt nu samenwerking met de hele Achterhoek om aan mobiliteit van medewerkers te werken.

Kroon op het Werk
De Kroon op het Werk Prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft zijn medewerkers op duurzame wijze langer, gezond, productief en met plezier aan het werk te houden. Uit de inzendingen waren dit jaar vier genomineerden geselecteerd: Koekjesbakker Veldt, Gemeente Bronckhorst, Enexis en Bilderberg. De jury vond het niveau van de inzendingen hoog. Bij alle organisaties staat de ontwikkeling en eigen regie van medewerkers centraal. Vorig jaar ging de prijs naar schoonmaakbedrijf CSU.

Nationaal Platform
Initiatiefnemer Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een netwerk van bedrijven en adviseurs en verbind wetenschap met praktijk. “Als platform stimuleren wij mensen én organisaties om het beste in elkaar naar boven te halen. Dat doen we met elkaar. We delen kennis, ontwikkelen kennis en zetten deze in vanuit ieders rol, expertise en verantwoordelijkheid. Het resultaat is duurzame inzetbaarheid van mensen, in balans met de ambities van organisaties.”Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Gezond ondernemen, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid