Stelling
"Werk waar je ziek van wordt moet je direct opzeggen."
68
29
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Die bril past iedereen…
Anders werken

Die bril past iedereen…

Leren is onmisbaar op de werkplek, zowel voor de werknemer als voor het bedrijf waarvoor hij nog jarenlang steeds betere prestaties wil leveren. Maar de moderne werknemer wil nieuwe zaken niet alleen meer horen en zien, hij en zij wil het ook voelen. Zich onderdompelen, pas dan beklijft het echt. Dat blijkt uit de blog van Oscar Lausegger op HR-Base. Op naar de VR-bril voor iedereen! Misschien eentje gehad van de Goedheiligman?

De algemene indruk van traditioneel leren is niet altijd even positief. Vaak zijn het verplichte en uniforme sessies die geen enkele medewerker vrijwillig zou willen bijwonen, net als destijds bij de minst populaire les op school. Nog een teken dat het roer ook bij scholing om moet: maar een kwart van de uitvoerende medewerkers vindt dat onderwijs en training is gekoppeld aan hun ontwikkelingsplan, vergeleken met meer dan 60 procent onder de senior managers en leidinggevenden.

De informatiedemocratie

Of u nu de nieuwste technologie of meer traditionele methoden gebruikt, als bedrijf moet u onderkennen dat leren en training belangrijker zijn dan ooit. Voor motivatie, betrokkenheid, behoud van talent, en als loopbaanpad naar de toekomst . Hierbij is van cruciaal belang dat de leermogelijkheden relevant en toegankelijk zijn voor iedereen.

Het kan eenvoudiger en intensiever

Het heeft helemaal geen zin om alleen hogergeplaatste medewerkers toegang te geven tot samenwerkingsplatforms en on-demand trainingsmodules, als er eenvoudiger manieren zijn om iedereen eenvoudiger en intensiever onder te dompelen in nieuwe kennis en vaardigheden. Dankzij tools in de cloud en Virtual Reality kan deze democratische aanpak zorgen voor implementatie van leermogelijkheden die eenvoudiger is dan ooit. Hoewel ze niets te maken lijken te hebben met training en HR, bieden hulpmiddelen als Virtual Reality (VR) fantastische mogelijkheden voor leren en het verbeteren van prestaties. Leest u even mee?

On demand en instant geïnformeerd

Onlangs kocht ik een nieuwe koffer met een vergrendeling die ik nog nooit had gezien. Nadat ik ervan overtuigd was geraakt dat ik die koffer met fysiek en verbaal geweld nooit open zou krijgen, voerde ik een snelle zoekactie uit op YouTube en vond ik tientallen relevante video’s waarmee ik het slot in geen tijd open had. Zo kon ik dus, met mijn koffer in de hand, alsnog aan mijn reis beginnen.

Virtuele mogelijkheden

We leren onze lessen pas echt als we ze in de echte praktijk hebben toegepast op specifieke problemen, niet als we een paar notities maken in het klaslokaal. Dit geldt zowel voor ons persoonlijke als professionele leven. HR moet het voortouw nemen en cursusmogelijkheden toesnijden op deze werkelijkheid. Ik raakte hiervan overtuigd toen ik voor het eerst met VR in aanraking kwam tijdens een recent branche-evenement. Ik stond echt verbaasd van hoe ver ik in de ervaring kon opgaan en hoe echt het allemaal aanvoelde. Zo was het heel interessant om de toepassing van VR voor mensen met hoogtevrees te ontdekken. Gebruikers worden blootgesteld aan steeds grotere hoogten via de veilige omgeving van hun headset, zodat ze hun zintuigen kunnen laten wennen aan het gevoel van zeer grote hoogte en ze hun angst op heel veilige manier kunnen overwinnen.

Droogzwemmen in 3D

Stel u de mogelijkheden eens voor, zoals voor jonge werknemers die hun zenuwen willen overwinnen bij besprekingen met klanten of bij het pitchen van nieuwe ideeën. Spreken in het openbaar kan voor veel mensen verlammend werken, maar het is ook een kritieke vaardigheid voor succes in leidinggevende rollen. Wie weet hoe veel sneller medewerkers zouden kunnen leren om zonder zenuwen een publiek toe te spreken als ze zouden kunnen oefenen in een omgeving die net zo intimiderend en uitdagend is als een zaal vol mensen? Ongetwijfeld veel sneller dan wanneer ze elke regel voor de spiegel zouden oefenen.

Onderdompelen op afroep

De mogelijkheden zijn ook van toepassing op andere soft skills, zoals een tweede taal leren. De meeste mensen zijn van mening dat de beste manier om een nieuwe taal te leren is om zich helemaal onder te dompelen in de lokale cultuur en met de mensen te praten, maar dat is zelden haalbaar. Met een VR-headset kunnen medewerkers echter wanneer ze willen een taalcursusprogramma opstarten en praten met (virtuele) moedertaalsprekers zonder dat ze hun kantoor/huiskamer hoeven te verlaten. Stel u eens voor dat u niet in een saai klaslokaal hoeft te zitten, maar met uw virtuele vriend Joao lekker op het terras kunt plaatsnemen van mijn favoriete café ‘O Brasileiro’ in Lissabon.

(Lees de hele blog op HR-Base)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Tools
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .