Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsomstandigheden Dit is de basis van alle duurzame inzetbaarheid
Arbeidsomstandigheden

Dit is de basis van alle duurzame inzetbaarheid

Wij moeten wel het meest plakkerige volk van Europa zijn. Recent Engels onderzoek liet zien dat werkende mensen ruim de helft van hun tijd zittend doorbrengen. In ons land mochten we dat willen. Twee jaar geleden bleek ons gemiddelde al tweemaal zo hoog: 8,7 uur per dag. Goed, dan tellen we ook de reis- en privétijd mee. Zonder dat komt de Nederlandse kantoorklerk op 6,3 uur zitten op het werk. Het is niet goed, dat weten we wel. Maar wat doe je eraan?

Wie teveel zit, wordt vanzelf dikker. Natuurlijk, want je beweegt te weinig. Spieren verbruiken geen energie, en dan staat het hele lichaam stil. Wat we er direct van merken? nekpijn, droge ogen, een slechte houding, gewichtstoename, vermoeidheid en concentratieverlies. Maar teveel zitten geeft ook veel meer kans op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten en voortijdig overlijden. Twee keer per week je uit de naad trainen helpt niet. Vaker kort bewegen is beter. Minstens eenmaal per uur moet u even opstaan en bewegen. Niet lang, maar als korte micro-pauzes.

Diabetes en kanker

Hoe dat moet, is heel eenvoudig. U weet heel goed hoe dat moet. Maar u vergeet het steeds, dus herhalen we het. Loop naar die collega toe zodra hij vrij is, in plaats van een mail te sturen. Telefoon? Loop even naar een rustiger hoekje, dat is voor de collega’s ook aangenamer. Gebruik een kleine drinkbeker in plaats van een grote, dan moet u vaker lopen om hem te vullen. Stop er ook water in, dat is beter dan koffie of thee. En neem altijd de trap, zeker als u naar beneden moet. Het scheelt – onder andere- de helft kans op diabetes type 2, nu en straks. Dat geldt ook voor bepaalde typen kanker. En dat alles komt weer omdat de grootste spiergroep in je lichaam, de bovenbeenspieren, niets doen bij stil zitten. Vetten en suikers hopen zich op, omdat ze zittend minder worden afgevoerd.

Meer vaart met staand vergaderen

Er zijn vele honderden kleine manieren om elk uur minstens even in beweging te zijn. Door staand te vergaderen bewegen we niet alleen meer maar houden we ook de vaart erin. Beslissingen worden sneller genomen en je laat meer non-verbale communicatie zien door de actieve houding die je aanneemt. Mensen die staand vergaderen zijn meestal enthousiaster over hun werk en minder geneigd om hun ideeën voor zichzelf te houden. Informatie delen gaat makkelijker als je staat. Zittend aan een tafel zijn mensen van nature meer geneigd om een soort domein voor zichzelf te reserveren (meestal begrensd door armbewegingen).

Ergo-meubels

Wie het drastischer wil aanpakken met de beweging kan investeren in zit-stabureaus, bureaufietsen en/of ergonomische balstoelen. Dat zijn een soort wiebelkrukken waar je tegenaan leunt. En de bureaufiets is een soort hometrainer achter het bureau. Zo kan je fietsen terwijl je tikt. (Het vraagt enige oefening, weet de scribent dezes). Dat geldt voor meer ergonomisch meubilair: het is meestal even wennen en het vraagt wat oefenen, maar dan beginnen de voordelen op te vallen.

Kleine dingen doen het ook

Nog wat bewegingstips die hun nut inmiddels hebben bewezen:

  • De lunchpauze is een goede gelegenheid om, samen met collega’s, even de benen te strekken;
  • Laat management en directie het goede voorbeeld geven;
  • Google eens op ‘workouts achter bureau’ voor handige oefeningen;
  • Door een douche- en/of kleedruimte aan te bieden, maak je het voor werknemers aantrekkelijker om op de fiets naar het werk te komen. Veel werknemers willen wel, maar zien het niet zitten om bezweet achter de computer te gaan zitten. Een combinatie van deze tip en de vorige is een fitnessruimte, zodat werknemers in de lunchpauze of voor/na het werk kunnen sporten;
  • Gebruik een app op uw smart phone of een (strikt persoonlijke) wearable om informatie over uw eigen gezondheid bij te houden. Het kan extra motiverend werken om de uitdaging aan te gaan met collega’s, of andere afdelingen en vestigingen van de organisatie.
  • Door flexibele werktijden toe te staan, kunnen werkgevers hun personeel extra aanmoedigen om beweging te integreren in hun werkdag. Het wordt makkelijker om in beweging te komen.

In beweging blijven

Hou medewerkers duurzaam inzetbaar – gezond blijven is slechts de basis. Er komt veel meer bij kijken. Doe inspiratie op voor de volgende stappen tijdens Inzet op Maat. Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid met de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties. Op 20 en 21 november 2017 in de Fokker Terminal in Den Haag. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!

Tags : ,
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .