Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer doorwerken Duurzaam ontwikkelen? 11 Procent stapt liefst direct op
Langer doorwerken

Duurzaam ontwikkelen? 11 Procent stapt liefst direct op

Een werknemer op elke negen zegt zijn baan direct op als hij een andere kan krijgen. Dat geldt met name voor medewerkers tussen 35 en 45 jaar. Geen ontwikkelmogelijkheden is de belangrijkste reden. En het uitblijven van een vast contract de belangrijkste indicator. Dat blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet.

Het onderzoek laat ook zien dat naast de 11 procent die gelijk vertrekt er nog een krappe meerderheid van het personeel (52%) is die speelt met de gedachte aan een overstap. Maar een op elke drie werknemers denkt niet over een andere baan. Medewerkers tussen de 35 en 44 jaar staan met 70 procent het meest open voor een nieuwe uitdaging.

Vast contract graag

De uitkomsten laten volgens Raet zien dat een vast contract nog altijd erg belangrijk is voor medewerkers. Medewerkers met een tijdelijk contract willen graag een aanstelling voor onbepaalde tijd. Vooral Nederlanders tussen de 35 en 44 jaar hechten hier waarde aan (64%). Zoveel kennelijk dat ze opstappen als die aanstelling er niet komt. Want dan zijn er kennelijk ook geen ontwikkelmogelijkheden in dit bedrijf, en dan ziet de werknemer ook geen toekomst hier.

Balen van tijdelijk

Bijna 90 procent van de Nederlandse medewerkers heeft momenteel een vast contract. Dat die vaste aanstelling zo belangrijk is, blijkt ook uit de redenen waarom veel mensen die weg willen de daad niet bij het woord voegen. Het vooruitzicht bij een nieuwe werkgever te moeten beginnen op een tijdelijke instelling is voor bijna 60 procent van de ondervraagden reden om te blijven zitten.

Achterdeur dichthouden

Productmanager talentmanagement Henk Jan van Commenee bij Raet denkt dat die hang naar mobiliteit niet nadelig hoeft te zijn: “Voor de ene werkgever vormt het vertrek van een medewerker een zorg, voor de ander is het een kans om nieuw talent binnen te halen. Organisaties die de achterdeur goed dichthouden én aantrekkelijk zijn voor elke generatie, zijn in staat talentvolle medewerkers te vinden en aan zich te binden. Zorg daarom naast een effectief wervingsbeleid voor aantrekkelijk werkgeverschap. Dan profiteer je van ‘the best of both worlds’.”

Werkgever: blijf prikkelen

Ook uit de MKB Marktmonitor van Unique en Motivaction bleek begin januari dat gebrek aan ontwikkelmogelijkheden de belangrijkste reden is voor een overstap. Weinig carrièreperspectief is na de pensioenleeftijd de belangrijkste reden om het bedrijf te verlaten. Algemeen directeur Dingemans van Unique meent dat werkgevers meer ontwikkelmogelijkheden in eigen bedrijf moeten bieden, willen ze hun talenten binnen houden: “Op een bepaald punt in een carrière ontbreekt de uitdaging van een functie. Het is dan de taak van de werkgever om medewerkers te blijven prikkelen. Daag werknemers uit door meer waardering te tonen, verantwoordelijkheid en vooral vertrouwen te geven.”

(Persberichten Raet,Unique)

Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .