Stelling

Een werkrooster is niet meer nodig. Je regelt het beter onderling

26
22
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken Ervoor gaan of stil blijven staan?
Langer werken

Ervoor gaan of stil blijven staan?

Betere prestaties komen niet vanzelf. Wie blijft doen wat hij elke dag al goed doet, zal nooit iets anders of beters doen. Misschien niet zo erg, als u er zelf tevreden mee bent. Maar in veel functies is verandering de enige constante, en dan geldt: als u zelf niet(s) verandert, dan wordt u veranderd door uw (werk)omgeving.

Ontwikkelen moet dus, en dat gaat meestal niet vanzelf. In tegendeel, de meeste vooruitgang ontstaat pas na een zekere mate van pijn en ellende, omdat u met uw comfortabele, vertrouwde huidige bestaan moet breken. Kortom, tanden op elkaar en rek uw ambities zo ver mogelijk op, om maar te voorkomen dat u een kans(je) op ontwikkeling laat liggen?

De hamvraag bij professionele ontwikkeling

Nee, zegt Andy Molinsky, professor of International Management and Organizational Behavior aan de Brandeis International Business School. Uit je comfort zone stappen is niet altijd de beste optie. Net zo min als stilstand dat altijd is. Bepalen wanneer het toch echt beter is om ‘ervoor te gaan’ en wanneer het beter is om stil te blijven staan, dat is de hamvraag bij persoonlijke ontwikkeling. Molinsky noemt drie voorwaarden waaraan moet zijn voldaan om de stap te zetten. In plaats van Bradberry kiest Molinsky voor een wat voorzichtiger aanpak. Het is “nee, tenzij” aan alle drie de volgende voorwaarden is voldaan. Alleen dan moet u er ook echt werk van maken, vindt hij. En de zaak niet wegredeneren met flauwe excuses.

3 Essentiële vragen voordat u iets nieuws doet…

1} Heeft u zich voldoende voorbereid?

Zomaar in het diepe duiken zonder zwemervaring levert – als u geluk heeft – niet veel meer op dan een goed optreden van de reddingsdiensten. Maar zelf leert u er niet zoveel van. Behalve misschien dat enige voorbereiding toch echt meer kans op een goed resultaat geeft. Natuurlijk kan je je nooit volledig voorbereiden op iets dat je nog niet (vaak) hebt gedaan. Maar enige voorbereiding geeft meestal wel een beter resultaat, al zal het niet direct volmaakt gaan. En dat hoeft ook niet, want van volmaakt leer je niet veel meer. Wie wil duiken vanaf de hoge plank, kan dus beter eerst uitzoeken hoe je het beste je armen en benen kunt houden na de afsprong, en hoe je het beste weer naar boven komt. En hoe diep het water moet zijn om een gebroken nek te vermijden. Zelfs de beste improvisanten hebben onderzocht hoe de besten het doen voordat ze aan iets nieuws beginnen. Heeft u geen idee, wacht er dan nog maar even mee…

2} Is het de moeite waard?

Of een laborant wil leren basejumpen is zijn of haar eigen, hoogstpersoonlijke zaak. Bij professionele ontwikkeling gaat het meer om vaardigheden en kennis aanwenden in andere situaties en functies. Molinsky zelf geeft toe dat hij meer een onderzoeker is dan een spreker en publicist. En dat hij dit jarenlang heeft ontkend door te zeggen dat hij het niet zo belangrijk vond of het grote publiek iets had aan zijn onderzoeksresultaten. Veel mensen zoeken naar dergelijke uitvluchten als een ontwikkelmogelijkheid zich aandient. En de vraag of het de moeite waard is, is zeker ook relevant voordat je de inspanning doet en het risico neemt. Waarom zou u van de hoge willen duiken als je jezelf ook gewoon in het water kan laten zakken? Maar probeer wel een eerlijk antwoord te geven op die vraag, en gebruik het niet als excuus om comfortabel te blijven zitten, zegt Molinsky.

3} Is dit het juiste moment?

Ook dit is een ideaal, en daarom veelgebruikt excuus om iets niet te hoeven doen. Sommige mensen komen er hun hele leven niet aan toe om iets te doen wat voor de hand ligt, omdat ze er ‘nu eenmaal’ geen tijd voor hebben gehad. Er zijn bijna altijd wel andere prioriteiten, zoals de werkdruk, het gezin, de kinderen, de promotie. En het is goed om iets over te houden dat u ‘later’ wilt doen. Zoals die wereldreis… Een mens leeft voor zijn idealen, nietwaar? Natuurlijk kost die noodzakelijke voorbereiding ook tijd. Maar minstens zo belangrijk is het antwoord op de vraag: levert het wat op in de nabije toekomst? Krijgt u hierdoor binnen een tot twee jaar meer kansen op promotie, een vaste aanstelling, of dat andere, leukere werk?

Kortom: het ‘go-no go-moment’

U moet er klaar voor zijn, en het moet nodig zijn. Dat zijn, kort samengevat de beste redenen om uw grenzen te verleggen. Twijfelt u aan een van beide, blijf dan nog maar even zitten in die prettige, vertrouwde en ook bij u passende omgeving, aldus Molinsky. Even.

Tags :
Categorie : Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen

Reageer op dit artikel

*


*

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .