Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Kom uit dat denkraam vandaan!
Anders werken

Kom uit dat denkraam vandaan!

Twee op elke drie werkende Nederlanders heeft te maken met veranderingen. Bijna 2 miljoen mensen zijn flexwerker, en ook 1,4 miljoen zelfstandigen zijn afhankelijk van de wisselvalligheden van markt en overheid. Bij veel mensen gaan die veranderingen ten koste van hun werkgeluk. Dat is de kernboodschap van het boekje ‘Een 10 voor werkgeluk in vier stappen’ van Hanneke Dijkman.

Flexibel werkenden zijn niet onverdeeld gelukkig met hun bestaan. En ze zijn niet de enigen. Ook voor de bijna 3 miljoen werknemers met een vaste baan is het, gemiddeld na 8 jaar in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf, vaak een uitdaging om nog plezier in hun werk te vinden. Zo blijkt uit recente onderzoeken van het CBS en NEA. De vele re-organisaties en fusies helpen daar vaak niet bij.

Niet blij van stilstaan

Steeds hetzelfde werk blijven doen is geen garantie voor werkgeluk en veranderingen zijn dat ook niet. Wil je zin houden in je werk, dan kun je dus maar beter kijken wat jezelf kunt doen om je werkgeluk op peil te houden. Hoe je je werkgeluk op peil houdt beschrijft Dijkman, econoom, werkgelukcoach en zenleraar in korte hoofdstukjes waarin zij theorie, praktijk en oefeningen bij elkaar brengt en die deels eerder uitkwamen als blog.

Zoek het halfvolle glas

Veranderingen worden leuker als je er speelser op kunt reageren, ontdekte Dijkman in haar eigen werkende leven. Maar dat is ook voor haarzelf niet altijd gemakkelijk, vooral door haar ‘overdosis aan gestructureerd denken’, zo zegt ze zelf. Dijkman zocht ideeën over speels reageren bij Dansgezelschap Conny Jansen Danst en leerde daar drie lessen. Eén ervan: “Ga op zoek naar wat kan. Begin niet met ‘iets is een probleem’. Nee is makkelijk gezegd. Probeer het: negen van de tien keren kan het toch.”

Inspiratie voor meer werkgeluk

Gelukkig zijn in je werk betekent niet de hele dag met een stralende glimlach rondlopen. Het komt neer op vrijspelen van talenten om mensen opnieuw te verbinden met hun werk, om ze opnieuw te laten ontdekken wat ze daar leuk aan vinden, en hoe het bedrijf dat ‘leuke’ er weer wat meer in kan stoppen. Pascal Verheugd, HR-directeur van Hutten heeft veel succes gehad met ‘vertalen’ van werkgeluk en vitaliteit naar sociaal innovatief HR-beleid. Ook Erik Steenbakkers bij NS ontdekte hoe je belemmerend gedrag kunt omzetten in werkgeluk, zodat meer mensen met hernieuwd plezier naar hun werk gaan. En Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely kan u alles vertellen over het ‘doorvertalen’ een geluksgevoel naar een hele productieketen. Er is maar een ding dat u moet doen om hun ervaringen te vertalen naar uw eigen werkgeluk: een kaartje kopen voor de de Inspiratiedag Duurzame Inzetbaarheid op 1 december aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws

0 reacties op Kom uit dat denkraam vandaan!

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .