Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Kom uit dat denkraam vandaan!
Anders werken

Kom uit dat denkraam vandaan!

Twee op elke drie werkende Nederlanders heeft te maken met veranderingen. Bijna 2 miljoen mensen zijn flexwerker, en ook 1,4 miljoen zelfstandigen zijn afhankelijk van de wisselvalligheden van markt en overheid. Bij veel mensen gaan die veranderingen ten koste van hun werkgeluk. Dat is de kernboodschap van het boekje ‘Een 10 voor werkgeluk in vier stappen’ van Hanneke Dijkman.

Flexibel werkenden zijn niet onverdeeld gelukkig met hun bestaan. En ze zijn niet de enigen. Ook voor de bijna 3 miljoen werknemers met een vaste baan is het, gemiddeld na 8 jaar in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf, vaak een uitdaging om nog plezier in hun werk te vinden. Zo blijkt uit recente onderzoeken van het CBS en NEA. De vele re-organisaties en fusies helpen daar vaak niet bij.

Niet blij van stilstaan

Steeds hetzelfde werk blijven doen is geen garantie voor werkgeluk en veranderingen zijn dat ook niet. Wil je zin houden in je werk, dan kun je dus maar beter kijken wat jezelf kunt doen om je werkgeluk op peil te houden. Hoe je je werkgeluk op peil houdt beschrijft Dijkman, econoom, werkgelukcoach en zenleraar in korte hoofdstukjes waarin zij theorie, praktijk en oefeningen bij elkaar brengt en die deels eerder uitkwamen als blog.

Zoek het halfvolle glas

Veranderingen worden leuker als je er speelser op kunt reageren, ontdekte Dijkman in haar eigen werkende leven. Maar dat is ook voor haarzelf niet altijd gemakkelijk, vooral door haar ‘overdosis aan gestructureerd denken’, zo zegt ze zelf. Dijkman zocht ideeën over speels reageren bij Dansgezelschap Conny Jansen Danst en leerde daar drie lessen. Eén ervan: “Ga op zoek naar wat kan. Begin niet met ‘iets is een probleem’. Nee is makkelijk gezegd. Probeer het: negen van de tien keren kan het toch.”

Inspiratie voor meer werkgeluk

Gelukkig zijn in je werk betekent niet de hele dag met een stralende glimlach rondlopen. Het komt neer op vrijspelen van talenten om mensen opnieuw te verbinden met hun werk, om ze opnieuw te laten ontdekken wat ze daar leuk aan vinden, en hoe het bedrijf dat ‘leuke’ er weer wat meer in kan stoppen. Pascal Verheugd, HR-directeur van Hutten heeft veel succes gehad met ‘vertalen’ van werkgeluk en vitaliteit naar sociaal innovatief HR-beleid. Ook Erik Steenbakkers bij NS ontdekte hoe je belemmerend gedrag kunt omzetten in werkgeluk, zodat meer mensen met hernieuwd plezier naar hun werk gaan. En Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely kan u alles vertellen over het ‘doorvertalen’ een geluksgevoel naar een hele productieketen. Er is maar een ding dat u moet doen om hun ervaringen te vertalen naar uw eigen werkgeluk: een kaartje kopen voor de de Inspiratiedag Duurzame Inzetbaarheid op 1 december aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid