Stelling
"Opleidingen en congressen zijn geen personeelsuitjes."
76
42
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken MKB wil meer persoonlijke ontwikkeling
Anders werken

MKB wil meer persoonlijke ontwikkeling

De robot als mens

Tachtig procent van de mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg doen aan persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKB Servicedesk onder bijna 800 ondernemers.

Het onderwerp wordt steeds belangrijker door technologische innovaties en de invloed van toenemende robotisering. De baan voor het leven verdwijnt, ‘een leven lang leren’ houdt werknemers  en ondernemers geschikt voor de snel veranderende arbeidsmarkt. “Educatie wordt daarom een belangrijke nieuwe pijler van onze dienstverlening”, aldus Frank van Rutten van MKB-Servicedesk.

Kennis en concrete vaardigheden

Iets minder dan de helft (48%) van de ondernemers besteedt dagelijks tijd aan persoonlijke ontwikkeling. Maar een ondernemer op elke twintig doet er nooit iets aan. Bijna 86 procent wil juist meer investeren in zichzelf. Kennis en concrete vaardigheden bijhouden staat bij een respondent op elke drie bovenaan het wensenlijstje, gevolgd door het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Andere behoeften zijn coaching (20%), en een betere werk-privébalans (10%).

Ook het personeel

Het MKB wil ook meer aandacht en ruimte geven aan de ontwikkeling van het personeel. Bijna 90 procent van de ondernemers steunt zijn medewerkers hierbij, vooral met bijscholing (38,7%), coaching (25,5%) en het aanleren van nieuwe vaardigheden (14,2%). Andere ondernemers zien juist geen rol voor zichzelf weggelegd hierbij: een op de acht mkb’ers vindt ontwikkeling een verantwoordelijkheid van medewerkers zelf.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid