Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
44
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken ‘Niet opleiden voor verdwijnend werk’
Langer werken

‘Niet opleiden voor verdwijnend werk’

Geld om mensen om te scholen naar een baan mag niet ongebruikt op de plank blijven liggen. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat de sociale partners alle beschikbare middelen moeten gebruiken voor passende scholing.

Daar bedoelt de minister geen opleidingen mee voor banen die dreigen te verdwijnen. Het zou heel verstandig zijn als werkgevers en werknemers meer investeren in omscholing, herscholing en bijscholing voor sectoren waar wel werkgelegenheid is. Zo reageerde de bewindsman op vragen van VVD-Kamerlid Wiersma. Die wees op een artikel uit De Telegraaf. Daaruit blijkt dat de oproep aan werknemers om een leven lang te leren aan dovemansoren lijkt te zijn gericht. Honderden miljoenen euro’s die bedoeld zijn om werkenden bij en om te scholen, worden niet gebruikt. “Dat kan toch niet waar zijn”, aldus Wiersma.

Scholen voor werk

Nog zorgwekkender, aldus de VVD’er, is dat de omscholing lang niet altijd effectief blijkt. Soms wordt er geïnvesteerd in banen die op termijn verdwijnen, zoals in de bankensector. “Zonde”, vindt Wiersma, “juist nu het vinden van geschikte mensen voor veel vacatures een grote uitdaging is.” De minister overlegt met de sociale partners over het effectiever inzetten van geld voor om- en bijscholing op de werkvloer. Hij zal in een brief inzichtelijk maken waar het scholingsgeld precies naar toegaat.

APL?

De vorige minister van SZW, Asscher, wilde de opleidings- en ontwikkelingsfondsen gebruiken voor een een algemene periodieke loopbaankeuring (APL) voor alle werkenden, opdat ze inzicht zouden krijgen in hun kansen om aan het werk te blijven. Asscher vond dit nodig omdat mensen in de toekomst vaker zullen wisselen van baan, en daarom ook vaker in een andere sector aan de slag zullen moeten. Bovendien ontstaan steeds nieuwe beroepen waarvoor specifiek opgeleide mensen nodig zijn.

Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .