Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Blog Over de duurzame inzet van een honderdjarige
Blog

Over de duurzame inzet van een honderdjarige

Een steeds groter gedeelte van de bevolking zal de gezegende leeftijd van 100 jaar bereiken. In ontwikkelde landen zou de helft van de baby’s die nu geboren worden een levensverwachting hebben van meer dan 100 jaar. Dat heeft natuurlijk een enorme impact op de maatschappij en hoe lang we moeten doorwerken om die in stand te houden. Het is leuk om daar eens over te filosoferen, stelt Marco Hendrikse op HR-Base.

Lynda Gratton en Andrew Scott hebben er zelfs een boek over geschreven. Zij komen tot een heel andere inrichting van de loopbaan. En die andere inrichting is natuurlijk echt noodzakelijk. Je kunt, of misschien moet, tot je 80ste werken. Dat betekent een ‘carrière’ van 60 jaar. Dan kun je niet teren op wat je als twintiger hebt geleerd. Je zult jezelf steeds moeten ontwikkelen, of zelf opnieuw moeten uitvinden.

Duurzame inzetbaarheid

Het is natuurlijk de vraag of mensen überhaupt 60 jaar kunnen werken. Duurzame inzetbaarheid wordt in dat opzicht alleen nog maar belangrijker. Houd je brein het vol? Kan je lichamelijke gesteldheid het aan? Kun je 60 jaar achter een bureau zitten? Of op een vrachtwagenstoel? Is bijvoorbeeld een hovenier in staat om zijn werk naar behoren te blijven doen? Een metselaar? Het antwoord zal vaak nee zijn. Dan moet je dus als maatschappij gaan faciliteren dat bepaalde beroepsgroepen eerder stoppen met werken of dat zij hele andere werkzaamheden gaan uitoefenen. Beide oplossingsrichtingen vragen om radicale keuzes en veranderingen.

Eeuwige student

Gratton en Scott verwachten dat de mens straks wel twee, drie of zelfs meer verschillende carrières in zijn leven heeft. Steeds hele verschillende carrières, met daar tussenin bijvoorbeeld een sabbatical waarin gewerkt wordt aan vitaliteit en fitheid. Je kunt student zijn als je 20, 40 of 60 bent. De implicaties voor HR zullen gigantisch zijn. Maar is het, ‘wie dan leeft, die dan zorgt’, of wordt er hier en daar al voorzichtig nagedacht over een dergelijke toekomst?

HR-Base,

Tags :
Categorie : Blog, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Over de duurzame inzet van een honderdjarige

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .