Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
11
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsrelaties Strategie ontwikkelen!?
Arbeidsrelaties

Strategie ontwikkelen!?

Graag zou ik een opleiding doen tot strategisch contentmanager. Niet omdat ik momenteel zo’n functie ambieer, hoor. Ik geniet van mijn functie van hoofdredacteur. Ook al zit ik allang niet meer in een aparte kamer met een secretaresse voor de deur een blad te bedenken.

Door het veranderde medialandschap en de nieuwe wensen van u als HR-consument ben ik naast autonoom bladenmaker, tegenwoordig ook contentmanager van bladen, specials en diverse websites, inhoudelijk verantwoordelijk voor congressen en denk ik mee over boektitels die u aanspreken. Ik doe dat met veel plezier.

Maar mocht ik ooit een nieuwe baan willen, dan zou dat best zoiets als strategisch contentmanager kunnen zijn. En in mijn huidige functie en bij mijn huidige werkgever zou ik van zo’n opleiding ook groeien.

Duurzame terugverdientijd
Mijn werkgever – zo schat ik in – heeft er momenteel niet heel veel aan mij die opleiding te verschaffen. De dingen die ik doe, doe ik goed en hij heeft momenteel geen behoefte aan een breed scala aan nieuwe competenties. Hij is natuurlijk niet de enige werkgever die nu scherp kijkt naar de opleidingen. Hij wil natuurlijk heus wel dat ik duurzaam inzetbaar ben, maar hij wil bovenal – zeker met de huidige tegenwind – geen opleidingen betalen waarvan ik niet kan voorrekenen in hoeveel tijd ik die voor hem terugverdien met mijn nieuwe competenties. En dat is lastig. De opleiding kost een paar duizend euro.

Wat ik wel kan doen natuurlijk, is berekenen wat het mij persoonlijk gaat opleveren in de toekomst. Een loonsverhoging? Een promotie? Een nóg mooiere nieuwe baan later? Als die business case houdbaar blijkt, investeer ik dan in mezelf?

Speciaal voor aarzelende beslissers
Speciaal voor werkgevers die ook zo aarzelen over die nieuwe opleiding die een ervaren talent heeft aangevraagd, is er de workshop “Waarom investeren in Duurzame Inzetbaarheid loont!” tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid op 17 juni. Met het Beslismodel Inzetbaarheid, een model gebaseerd op de theorie van Sustainable Business Modeling, ziet u welke interventies positief bijdragen aan uw strategische doelstelling(en) en hoeveel u kunt besparen door het verbeteren van de inzetbaarheid van uw medewerkers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het gebruik van dit model geïllustreerd.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
 

Tags :
Categorie : Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Blog, Competentiemanagement, Gezond ondernemen, Langer werken, Leiderschap, Talentontwikkeling, Uncategorized
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .