Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Sturen op ‘cultuur’, hoe doe je dat?
Anders werken

Sturen op ‘cultuur’, hoe doe je dat?

Jonge talenten stappen op als ze zich niet (goed) voelen passen in de bedrijfscultuur. Vooral grotere bedrijven hebben daar last van. Sturen op bedrijfscultuur werkt kennelijk duurzamer. Maar wat is precies die ‘bedrijfscultuur’? en hoe ‘stuurt’ u daarop? Kan dat eigenlijk wel?

Heel droog omschreven is de bedrijfscultuur het geheel van gemeenschappelijke waarden en normen binnen een organisatie. Het laat zien hoe de medewerkers samenwerken, ‘hoe wij de dingen hier doen’. Een manier om de cultuur te omschrijven is ze vastleggen in kernwaarden. Dat wil zeggen: de unieke waarden die écht kenmerkend zijn voor een specifieke organisatie. Vermijd daarbij platitudes als ‘klantgericht’, ‘uitdagend’, of ‘betrouwbaar’ en slogans met een te hoog abstractieniveau als ‘een stapje verder gaan’. Het gaat om de opvallende zaken in uw manier van (samen)werken waarmee u zich onderscheidt van andere bedrijfsorganisaties in uw branche, focus op de redenen waarom klanten voor u kiezen en niet voor uw ‘concullega’s’.

Baasloos werken

Er zijn ook in Nederland ondernemingen die deze principes met succes al toepassen. Zoals Finext, een adviesbureau dat medewerkers consequent aanstuurt vanuit gedeelde waarden en niet met regels, taakomschrijvingen en procedures. Het bedrijf werkt vanuit ieders individuele mogelijkheden en niet vanuit formele functieomschrijvingen. Finext werkt sinds 1999 volledig ‘baasloos’ en helpt andere organisaties met het implementeren van zelfsturing en zelforganisatie binnen een specifieke afdeling of de complete organisatie.

Hoe werkt dat?

Drs. Alexander Berkhoff, expert sociale innovatie en ondernemer, vertelt u er meer over tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid