Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
46
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Vijf tips waarmee u de echte talenten vindt
Anders werken

Vijf tips waarmee u de echte talenten vindt

De ‘echte’ talenten voor uw organisatie vindt en vangt u niet met een plaatsing op een willekeurige vacaturesite. Dat weet u waarschijnlijk ook wel. Maar hoe komt u dan wel op de mensen waar u een loopbaan lang echt wat aan heeft?

De arbeidsmarkt mag dan momenteel een echte werkgeversmarkt zijn, het wil niet zeggen dat je gemakkelijk aan goed personeel komt: de war for talent is gaande. Veel reacties op een advertentie wil niet zeggen dat het ook goede kandidaten oplevert. Specifieke kennis is vaak lastig te vinden. Ook zijn we op een andere manier gaan werken, en speelt social media een steeds grotere rol. Dus: de echte talenten vinden lukt u niet met die ene post op een website of platform. Door de volgende 5 regels te volgen vindt u ze wel.

1. Behandel recruitment als marketing
Veel werkgevers denken nog vanuit een verouderd model: ik bied een baan aan en dus ben ik automatisch interessant voor werkzoekenden. Het is meer dan ooit belangrijk om je communicatiestrategie op orde te hebben en af te stemmen met de marketingafdeling. Het gezicht en imago van jouw bedrijf is direct van invloed op je aantrekkingskracht op talentvol personeel. Hoe kom je over in je branche? Welke toon sla je aan, hoe etaleer je de kennis die je in huis hebt naar buiten toe? Al die aspecten zijn belangrijke potentiële pullfactoren.

2. Innoveer rondom het ‘wie en waar’
Denk goed na over waar je je mensen vandaan haalt en kijk opnieuw naar je zoekstrategie voor talenten. Staat die vacature wel op de juiste vacaturesites? Veel branches kennen gespecialiseerde vacaturesites. Kijk ook eens naar je bestaande netwerk. Zijn er wellicht freelancers die wat kunnen betekenen voor je bedrijf, benut je hun talenten wel genoeg? Een andere optie is het zelf creëren van een talentenpool. Zijn daar binnen het bedrijf mogelijkheden voor?

3. Kijk verder dan Facebook
Veel bedrijven zetten in hun zoektocht naar goed personeel tegenwoordig social media in. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar vraag je wel af of je er het maximale uithaalt. ‘Plat’ zoeken via social media is niet altijd voldoende. Een andere insteek is bijvoorbeeld het bouwen aan een community, aan een volgersgroep die jouw bedrijf en jouw producten of diensten een hart onder de riem steekt. Vooral millennials binden zich gemakkelijk op die manier aan een merk. Tussen die groep fanatici zitten vaak talenten die wat kunnen betekenen voor je organisatie. Maak daar gebruik van. Social media leent zich perfect voor het creëren van zo’n community.

4. Gebruik big data voor talentennetwerken

Big data tools van leveranciers als Facebook, TalentBin, LinkedIn, Work 4 Apply en Entelo kunnen je helpen het kaf van het koren te scheiden in je talentenpools. Deze instrumenten laten je effectiever speuren op basis van de skills die jij zoekt. Door die rijke gegevenssets kom je vaak ook achter de juiste vragen tijdens sollicitatiegesprekken.

5. Werk aan de relaties
Het vinden van de juiste personen is een ding, maar vergeet niet ook te werken aan de band met hen, zodat ze bij jou blijven. Houd ze betrokken, niet alleen tijdens het sollicitatieproces maar ook in de carrière die daar wellicht uit voortvloeit.

Meer bindmiddel?
Meer bindmiddel naar de echte talenten krijgt u op het Congres Over Strategische Personeelsplanning op 25 november in Doorn. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Vijf tips waarmee u de echte talenten vindt

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .