Stelling
"Werkgeluk heeft niks te maken met blijdschap."
36
49
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken ‘We moeten mobieler worden’
Langer werken

‘We moeten mobieler worden’

Bijna de helft van de bestuurders maakt zich zorgen over de mobiliteit in de organisatie. Ze vinden dat de arbeidsmobiliteit, zowel de in-, door- als uitstroom, een flinke boost moet krijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet. Ook voor duurzame inzetbaarheid is mobiliteit onmisbaar.

Om talent management te verbeteren en op een hoger niveau te krijgen, moet de de arbeidsmobiliteit en inzetbaarheid verbeteren. Dat zegt een krappe meerderheid (56%) van de bestuurders en HR-managers. Momenteel heeft de lage arbeidsmobiliteit volgens hen een negatieve impact op de veranderingsgezindheid in organisaties. Het personeelsbestand oogt, kort gezegd, vergrijst en ontgroend. Ook leidt de lage mobiliteit tot minder ruimte voor het werven van nieuw, jong talent. Daarnaast komt het innovatievermogen onder druk te staan door de lage mobiliteit.

Arbeidsmobiliteit neemt toe

Coen Brandsma, Kennismanager HR en Cloud Solutions bij Raet weet dat de mobiliteit toeneemt met het aantrekken van de economie. Toch gaat het volgens hem veel organisaties niet snel genoeg en is het tijd om medewerkers uit te dagen om in beweging te komen. “Leg de focus op het aanwezige talent en de individuele ambities van de medewerkers. Stimuleer dat ze elke twee á drie jaar kritisch kijken naar hun huidige functie, en een stap in hun carrière te maken, binnen of buiten de organisatie. Als werkgever helpen goede doorstroom- en ontwikkelmogelijkheden hierbij.”

Week van de loopbaan

Volgende week (van 18 t/m 24 september 2017) is de week van de loopbaan. Als medewerkers een loopbaanvraag hebben kunnen ze terecht bij loopbaanadviseurs en jobcoaches die aangesloten zijn bij beroepsvereniging van loopbaanadviseurs Noloc. Ze krijgen dan persoonlijk advies.

Diverse mogelijkheden

Dat kan gaan om een acuut loopbaanvraagstuk. Medewerkers zijn bijvoorbeeld actief op zoek naar een andere baan of vinden dat ze toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Het kan ook zijn dat ze het nog prima naar hun zin hebben in hun huidige functie, maar zich alvast wel willen oriënteren op mogelijke vervolgstappen. Of ontwikkelmogelijkheden. De week van de loopbaan biedt dan een mooie gelegenheid om daar eens met een loopbaanprofessional over te praten.

(Lees het hele artikel op PW.)

Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .