Stelling
"Maak geen opleidingsplan, maar een inzetbaarheidsplan."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsrelaties Zo creëert u het ‘ons’-gevoel
Arbeidsrelaties

Zo creëert u het ‘ons’-gevoel

Werken op topniveau kan niet zonder een ijzersterk team. En een vertrouwensband. Hoe creëer je al dat fraais?

Je kunt nog zo goed zijn in je werk. Maar als je geen steun krijgt van een ijzersterk team, zal je nooit op topniveau werken. Daar kan Edith Bosch over meepraten. Als judoka op topniveau won zij vele prijzen. Ze heeft altijd keihard getraind en kon voor ondersteuning steeds terugvallen op het team dat haar omringde. Ze vroeg nogal wat van dat team. Zelf ging ze er 300 procent voor, en dat eiste ze dus ook van haar begeleiders. Presteren onder hoogspanning.

De high performance piramide

Deze piramide moet in balans zijn. Als Bosch zich dat zelf eerder gerealiseerd zou hebben, zou ze vermoedelijk eerder met topsport zijn gestopt. Haar missie nu is anderen ervan te overtuigen niet diezelfde fouten te maken, zoals zij deed. Dat betekent bijvoorbeeld ook aandacht voor emoties en het spirituele aspect.

Informeer waar u bij kunt helpen

Een gezonde balans dus, waardoor medewerkers fit zijn, lekkerder in hun vel zitten, beter inzetbaar zijn en beter presteren. Daar ligt een taak voor de werkgever, voor HR. Bosch: ‘Ga als werkgever het gesprek aan als je het gevoel hebt dat een medewerker zich niet gelukkig voelt. Informeer wat er anders zou kunnen: wil de medewerker een andere richting inslaan? Is er een manier waarop je als werkgever die persoon kunt helpen zichzelf te ontwikkelen binnen het bedrijf?’

Begin al bij de selectie

Volgens Bosch begint dat al bij de selectie van nieuwe medewerkers. Er wordt nu te vaak alleen gekeken naar de opleiding en ervaring. Bosch pleit ervoor om door te vragen.’Wat wil iemand zelf binnen het bedrijf? Wat is zijn of haar kracht? Welke uitdagingen zoekt iemand? Is iemand wel écht gemotiveerd?’

Creëer een vertrouwensband

Werkgevers zouden een vertrouwensband met hun medewerkers moeten opbouwen. Dat betekent goed luisteren naar medewerkers, naar de ideeën van deze medewerkers en daarover nadenken. Volgens Bosch creëer je dan dat ‘ons’-gevoel en krijg je gezonde en gelukkige medewerkers. En dat is niet alleen fijn voor die medewerkers zelf, het is ook goed voor het bedrijfsresultaat.

Meer weten hoe u gezonde, fitte medewerkers kunt stimuleren? Download de gratis Whitepaper Zo creëer je dat ‘ons’-gevoel. Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met ONVZ

Tags :
Categorie : Arbeidsrelaties, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Zo creëert u het ‘ons’-gevoel

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .